Bosz stoort zich aan gebrek aan intensiteit en legt wissel Veerman uit

Vandaag om 20:20 • Aangepast vandaag om 20:33
nl
Joey Veerman is een absolute sterkhouder voor PSV, maar zit de laatste weken er wat minder in. Tegen Juventus ging het iets te snel voor de middenvelder en ook tegen Fortuna Sittard werd hij al in de rust gewisseld. Na afloop beschermde trainer Peter Bosz zijn speler: "Ik had er nog wel acht kunnen wisselen".
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Irritatie wil Peter Bosz het niet noemen. Maar dat het in de rust heeft geknetterd in de kleedkamer, is een feit. De trainer was niet blij met wat zijn ploeg in de eerste 45 minuten in Sittard liet zien. "Je kan nog zoveel over tactiek praten, maar als je met zulke intensiteit aan een wedstrijd begint, dan voelt een tegenstander al heel snel dat er wat te halen valt."

Dat leek er voor Fortuna Sittard ook lang in te zitten. De Limburgers kwamen op 1-1 en leken op weg naar een stunt. Maar mede doordat PSV in de tweede helft iets beter voor de dag kwam, gingen de drie punten toch mee naar Eindhoven.

De trainer wisselde in de rust Joey Veerman. "Dat was nodig omdat ik met Ismael Saibari een powerhouse op de bank had zitten. Dat is een middenvelder en daarom wissel ik Veerman."

Joey Veerman kreeg in de eerste helft ook een tik (foto: ANP).
Joey Veerman kreeg in de eerste helft ook een tik (foto: ANP).

"Maar ik had er nog wel acht kunnen wisselen", voegt Bosz eraan toe. "Ik moet echt nadenken over wie er in de eerste helft een acceptabel niveau haalde. Dat zou ik niet zomaar weten. Ik kijk daarom niet zo zeer specifiek naar Veerman. Ik wilde de wedstrijd winnen en dat was mogelijk met het inbrengen van Ismael."

Veerman ligt sinds het EK onder een vergrootglas. Tegen Oostenrijk werd hij door de bondscoach al na ruim een halfuur gewisseld. Ook tegen Juventus moest hij zijn matige wedstrijd bekopen met een wissel. Dat hij nu ook in de Eredivisie vroegtijdig naar de kant moet, geeft aan dat Veerman nog niet het niveau van vorig seizoen aan weet te tikken.

"We moeten het niet gewoon gaan vinden dat we de wedstrijden blijven winnen."

"Het heeft verder echt niks met Veerman te maken", benadrukt de oefenmeester voor de derde keer. "Maar als ik iemand anders wissel, moet ik te veel aanpassen. Uiteindelijk was Veerman onderdeel van het team dat in de eerste helft niet goed genoeg was."

Het kwam in Sittard toch goed met PSV, dat na zes speelronden nog altijd foutloos is en de eenzame koploper van de Eredivisie. "En dat blijft natuurlijk knap. Natuurlijk ben ik kritisch op ons spel. We hebben zulke goede voetballers, laat dat dan ook zien! Maar we moeten het niet gewoon gaan vinden dat we de wedstrijden blijven winnen."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Laconiek PSV wordt niet afgestraft door Fortuna Sittard en blijft foutloos

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!