Dit zijn de Brabantse boeren uit Boer Zoekt Vrouw: Martijn en Deedry

Gisteren om 21:54 • Aangepast gisteren om 22:09
nl
Een nieuw seizoen van het programma Boer Zoekt Vrouw is zondag van start gegaan. Tussen de zes boeren vinden we dit jaar twee Brabanders. Wie zijn ze, waar komen ze vandaan en wat zoeken ze in een nieuwe partner?
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

In de eerste aflevering maakten we kennis met boer Martijn en boerin Deedry.

Martijn Smets
De 47-jarige Martijn heeft een melkveebedrijf in Haghorst. Daar woont hij met zijn 140 melkkoeien, wat jong vee en zijn kinderen. Zijn 17-jarige dochter woont bij hem (en kookt bijna dagelijks voor haar vader), de zoons van 12 en 16 zijn er de helft van de tijd. Martijn is naar eigen zeggen een echt mensenmens en blijkbaar ook een familiemens: zijn vader komt dagelijks een handje helpen op het bedrijf. Onlangs kocht hij een melkmachine om vaker bij zijn kinderen te kunnen zijn.

Boer Martijn Smets (Foto: Linelle Deunk)
Boer Martijn Smets (Foto: Linelle Deunk)

Wat nog ontbreekt is een vrouw in zijn leven. Martijn is tien jaar geleden gescheiden en sindsdien is hij 'een ander mens' geworden. Hij is gevoeliger dan toen: "Mijn gevoel wint altijd. Daar zit je geluk. Dat is niet altijd de beste keuze, maar dat is het volgende probleem." Hij zoekt een vrouw om alles mee te kunnen bespreken. "Als je een open boek bent, kom je ook veel dichter bij elkaar. Anders blijft het oppervlakkig."

Martijn heeft in al die jaren wel eens gedate, maar het liep vaak vast met vrouwen die geen begrip hadden voor het agrarische leven. "Dan gaat voor mij de deur dicht."

Als in Haghorst het onweer losbarst wil presentatrice Yvon Jaspers weten of vurigheid soms ook iets is wat hij nodig heeft in een vrouw. Martijn: "Ja, ik moet wakkergeschud worden. Dat is voor mij beter."

Deedry Heijmans
De 31-jarige Deedry heeft een paardenhouderij in Den Dungen. Ze fokt ook paarden, maar voedt vooral jonge paarden op voor hun eigenaar. Dat duurt zo'n drie jaar, daarna verlaten de paarden Den Dungen weer. Ze heeft er op dit moment ruim 100 rondlopen. Daar werkt ze helemaal alleen mee, want personeel of andere hulp is niet nodig. Deedry woont op het ouderlijk erf, in een appartement naast haar ouderlijk huis.

Boerin Deedry Heijmans (Foto: Linelle Deunk)
Boerin Deedry Heijmans (Foto: Linelle Deunk)

Een echte relatie heeft ze nooit gehad. Wel wat 'scharrels', maar dat liep op niks uit. Ook met mannen met wie ze aan de praat raakte in de kroeg werd het niks. "Dan vragen ze naar mijn werk, meestal denken ze dat ik kapster ben of iets met nagels doe. Nou, ik doe helemaal het tegenovergestelde! Dus dan kap ik het maar af."

Zelf denkt ze dat haar onzekerheid, waar ze graag vanaf wil, een grote rol speelt. "Ik denk dat mannen een vrouw willen die 's ochtends van huis gaat en rond vier uur weer thuis komt, en die niet stinkt naar paard, dat hebben ze toch veel liever?", zegt ze. Deedry kan zich moeilijk voorstellen dat iemand haar ziet en denkt: 'wat een leuke vrouw'.

Wat voor man zoekt ze? Dat vindt ze lastig om te zeggen, ze is er nooit zo mee bezig geweest. Als het om paarden gaat weet ze wel wat ze wil. "Ik zie graag een correct veulen, met een goed front", vertelt ze als ze rondlopen op het erf. Zoekt ze zo'n 'goed front' ook bij een man, wil Yvon Jaspers weten. "Dat weet ik echt niet, het is niet zo dat ik een lijstje met eisen heb."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.