NAC-supporters vernielen horecatent in de Kuip

Gisteren om 22:53 • Aangepast gisteren om 23:05
nl
Na afloop van de wedstrijd Feyenoord - NAC Breda hebben boze NAC-fans een horecagelegenheid in het stadion vernield. Dat meldt RTV Rijnmond. Medewerkers van de zaak waren doodsbang en probeerden over een hek weg te komen, zo is te zien op beelden. Hierbij is zeker één iemand gewond geraakt.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De ongeregeldheden braken uit kort na het einde van de wedstrijd. Feyenoord won de wedstrijd met 2-0.

Huisje gesloopt
Het gaat om een huisje dat in het uit-vak van het stadion staat, met daarin een horecagelegenheid. NAC-supporters vielen de zaak aan, het huisje werd omgeduwd en kapotgemaakt.

Op beelden van Dumpert is te zien hoe de horecagelegenheid in de Kuip wordt aangevallen:

Wachten op privacy instellingen...

Doodsbang
Op beelden is te zien hoe angstig de medewerkers het huisje probeerden te ontvluchten. Daarbij is er eentje gewond geraakt. Anderen liepen schaafwonden op. Niemand hoefde naar het ziekenhuis, laat de politie weten.

Na het voorval keerde de woede bij een aantal NAC-aanhangers zich tegen de ME. In totaal heeft de politie tien aanhoudingen verricht. Zeven NAC-supporters zijn gearresteerd vanwege openlijke geweldpleging. De politie had ze snel in beeld en kon ze daardoor ook snel aanhouden.

Reactie Feyenoord
“We zijn ons echt kapot geschrokken", reageert een woordvoerder van Feyenoord. "Het schandaligste is nog wel dat zeker vijf horecamedewerkers zwaar in de verdrukking zijn gekomen en doodsangsten hebben uitgestaan. Hun welzijn is nu onze eerste zorg."

De club laten weten zich nog bij NAC Breda te melden om het over de materiële schade te hebben. De woordvoerder laat verder weten dat de komende dagen de camerabeelden uitvoerig bestudeerd gaan worden om meer inzicht te krijgen in wat zich heeft afgespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.