Video

Vrouw (43) uit Goirle doodgeslagen met hamer door ex-partner

Gisteren om 13:54 • Aangepast gisteren om 22:35
nl
De 43-jarige Miranda van Lieshout, die op 24 mei dood werd gevonden in haar appartement aan het Wildpleintje in Goirle is doodgeslagen met een hamer. Dat bleek maandag tijdens een eerste zitting in de rechtbank in Breda. De 47-jarige S.D. uit Baarle-Hertog zou de vrouw meerdere keren hebben geslagen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De vrouw werd pas na twee dagen gevonden in haar huis. De politie nam een kijkje in het appartement na een melding dat er geen contact meer mogelijk was met de vrouw. Agenten troffen haar dood aan in haar appartement.

S.D. was de ex-partner van de vrouw, vertelde de officier van justitie. In het Brabants Dagblad vertelde een buurvrouw kort na de moord dat de vrouw twee maanden eerder de relatie met S.D. had beëindigd. S.D. werd op 17 juni aangehouden, ruim drie weken nadat de vrouw om het leven kwam.

De man, die overigens wel uit Nederland komt, was op advies van zijn advocaat niet aanwezig bij de eerste regiezitting, waar de stand van zaken van het onderzoek werd besproken.

S.D. blijft vastzitten tot de volgende tussentijdse zitting op 10 december. Hem wordt voorlopig moord ten laste gelegd. Hij zal de komende tijd worden onderzocht door onder andere een psycholoog en een psychiater.

In de zaal zaten tientallen nabestaanden van de overleden vrouw, onder wie de twee zussen en de zoon van Miranda van Lieshout.

LEES OOK:

Van liefdesrelatie naar moord: hoe kan het zover komen?

Dode vrouw in appartement: man aangehouden als verdachte

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!