Gesprongen waterleiding: Toms auto stond boven sinkhole

Vandaag om 15:00 • Aangepast vandaag om 17:29
nl
Nietsvermoedend liep Tom uit Nuenen maandagochtend naar zijn auto die hij de avond ervoor in de buurt van zijn huis had geparkeerd. Hij zag medewerkers van Brabant Water die in de buurt van de wagen bezig waren met een waterlekkage door een gesprongen leiding in de grond. "Ik zet hem wel even weg," dacht Tom.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Maar die medewerker adviseerde me dat niet te doen, omdat de auto dan in een sinkhole zou zakken."

Op het oog leek zijn auto gewoon in een kleine waterplas te staan. "Maar exact tussen de wielen zat dus een diep gat. Ze waren bang dat de auto, als hij ook maar iets naar links of rechts zou gaan, in dat gat zou zaken."

Een takelwagen werd opgeroepen om de auto recht omhoog te takelen. "Hij staat nu bij de garage om te kijken hoeveel waterschade er is", zegt Tom die nu maar een dagje thuiswerkt.

Spontaan waterlek
Het gaat om een 'spontaan waterlek', aldus een woordvoerder van Brabant Water. "Er liggen in Brabant kilometers aan waterleiding. Soms gaat er iets stuk."

Honderd woningen zitten zonder water. Het lek wordt maandagmiddag gemaakt. Naar verwachting hebben alle buurtbewoners weer water als ze 'thuis komen van hun werk," aldus Brabant Water.

De auto van Tom staat precies boven een lek van de waterleiding (foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
De auto van Tom staat precies boven een lek van de waterleiding (foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!