Liveblog

112-nieuws: motor botst op auto • nog tot morgen treinstoring

Vandaag om 06:59 • Aangepast vandaag om 20:09
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.02

Geen treinen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke

Door een object op het spoor rijden er geen treinen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke. De problemen duren naar verwachting tot half negen, meldt de NS.

Wachten op privacy instellingen...
19.50

Gewapende overval in restaurant

In een restaurant in Eindhoven is een gewapende overval gepleegd. Op dat moment zaten er gasten in het restaurant te eten. De dader dreigde dat hij een wapen zou hebben en eiste geld. Hij is er daarna vandoor gegaan. De politie is in de hele stad op zoek naar de man.

Lees hier meer.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
17.31

Motorrijder botst op auto

Een motorrijder is gewond geraakt op de Geldropseweg in Heeze, nadat hij achterop een stilstaande auto botste. De motorrijder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde afgevoerd. Door het ongeluk ontstond er een flinke file in beide richtingen op de Geldropseweg.

Foto: Heeze-Leende24.
Foto: Heeze-Leende24.
Foto: Heeze-Leende24.
Foto: Heeze-Leende24.
16.27

Nog tot morgen minder treinen tussen Breda en Rotterdam

Al sinds maandagmiddag rijden er minder Intercity's tussen Breda en Rotterdam Centraal vanwege een storing. Die zou maandagavond al verholpen moeten zijn, maar is nog niet opgelost. ProRail denkt de oorzaak daarvan nu gevonden te hebben. Vannacht wordt er daarom een kabel vervangen. "Hopelijk is dat de oplossing en kan het treinverkeer morgenochtend weer volgens dienstregeling worden hervat", aldus ProRail.

15.10

Gevangene verwondt gevangenispersoneel in Vught

Een gevangene in de gevangenis in Vught heeft twee medewerkers verwond terwijl hij naar een isoleercel werd gebracht. Dat gebeurde donderdagmiddag op de afdeling van het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC).

Hier lees je meer.

14.29

Gaslek bij aanleg glasvezel

Op het Gulden Huis in Oss is vanmiddag een gaslek ontstaan tijdens de aanleg van een glasvezelnetwerk. Een medewerker van de aannemer raakte rond kwart voor een 's middags een gasleiding onder de oprit van een huis. Die leiding lag volgens de aannemer op een heel andere plek dan op zijn kaart was aangegeven.

Netbeheerder Enexis kwam ter plaatse voor het herstel van de gasleiding. Ook de brandweer kwam op de melding af. Op 28 augustus ontstond er ook al een gaslek in Oss tijdens glasvezelwerkzaamheden, toen aan de Baronie in de wijk Ussen. In beide gevallen werd er een grondraket gebruikt. Dat is gereedschap om makkelijk kabels en leidingen te leggen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
12.32

Drugslab ontdekt in buitengebied van Zeeland

Aan de Graspeel in Zeeland heeft de politie dinsdagochtend een drugslab ontdekt. Het drugslab was nog in bedrijf, laat de politie weten.

Lees hier meer.

10.45

Kapmes gevonden bij inval

De politie is vanochtend in actie gekomen op het Gertrudisoord in Prinsenbeek om een man thuis te arresteren. De politie nam na de arrestatie ook nog een hamer en een kapmes in beslag. De straat was geheel afgezet. Ook de brandweer was aanwezig. Waarom de man is opgepakt is nog onduidelijk.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
10.17

Fietser en vrachtwagen botsen

Op de kruising van de Markermeer met de Veluwemeer in Oss zijn zojuist een fietser en een vrachtwagen gebotst. De fietser, een tiener, is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. Het is nog onduidelijk wat de verwondingen van de fietser zijn. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

Foto: Gabor Heeres/ SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/ SQ Vision.
10.05

Auto over de kop, bestuurder krijgt blackout

Een automobilist is op de Dorpstraat in Oeffelt over de kop geslagen. Volgens een agent ter plaatse kreeg de bestuurder 'een blackout' tijdens het rijden. Er zijn twee verkeersborden uit de grond gereden door de wagen.

De automobilist is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk of de bestuurder ook daadwerkelijk gewond is geraakt. De rotonde werd kort afgesloten voor verkeer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.45

Grote oefening van Defensie

Op dit moment vindt er een grote oefening plaats van Defensie in de gemeente Geertruidenberg. Bij Omroep Brabant komen meldingen binnen van leger- en politiehelikopters die boven de regio hangen, maar het gaat dus om een oefening.

"Militairen oefenen een verzonnen scenario, waarvan het trainen van een fastrope procedure onderdeel uitmaakt. Fastropen is een manier om militairen op een plek te brengen waar de helikopter niet kan landen. De helikopters vliegen tijdens deze oefening lager dan normaal. Daardoor zijn zij beter zichtbaar en hoorbaar", meldt de gemeente Geertruidenberg op haar website.

06.25

Ongeluk op A50

Twee rijstroken van de A50 van Oss richting Eindhoven waren van kwart over zes tot kwart voor zeven vanochtend afgesloten bij Sint-Oedenrode na een ongeluk. De vertraging bleef beperkt tot een kwartier.

04.46

Auto's door brand verwoest in Den Bosch

Een auto ging afgelopen nacht in vlammen op aan de Derde Hambaken in Den Bosch. De melding van de brand kwam rond kwart over drie binnen bij de brandweer. Bij de brand liepen ook twee bedrijfsbussen, die langs de auto geparkeerd waren, forse schade op.

Mensen in de buurt hoorden een explosie voordat de brand uitbrak (foto: Bart Meesters).
Mensen in de buurt hoorden een explosie voordat de brand uitbrak (foto: Bart Meesters).

Meerdere buurtbewoners hoorden een explosie voordat de auto vlam vatte. Buurtbewoners denken dat het ging om zwaar vuurwerk.

02.59

Autodief aangehouden op A58

Een automobilist is afgelopen nacht aangehouden op de A58 bij Etten-Leur. De politie had te horen gekregen dat de auto waarin deze bestuurder reed gestolen was uit de Belgische politiezone Lierde/Geraardsbergen. De auto gaat terug naar de eigenaar.

Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
01.52

Schietpartij in Den Bosch

Drie mannen zijn gisteravond aangehouden nadat er geschoten werd op de Korte Waterstraat in Den Bosch. Dit gebeurde rond tien uur. Getuigen zagen na de schoten meerdere mensen wegrennen. De drie verdachten werden aangehouden op de St. Josephstraat.

Lees hier meer.

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
00.16

Auto over de kop na botsing

Een auto sloeg gisteravond over de kop na een botsing met een busje op de A67 van Eindhoven richting Venlo, bij Helenaveen. De auto raakte zwaar beschadigd, maar er raakte niemand gewond . Een passerende bestelbus liep lichte schade op door de rondvliegende brokstukken. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Na het ongeluk kwamen meerdere ambulances naar de A67, maar niemand bleek gewond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Na het ongeluk kwamen meerdere ambulances naar de A67, maar niemand bleek gewond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!