Video

Schietpartij in centrum stad: drie aanhoudingen en mogelijk gewonde

Vandaag om 06:15 • Aangepast vandaag om 11:14
nl
Drie mannen zijn maandagavond aangehouden nadat er meerdere keren geschoten was op de Korte Waterstraat in het centrum van Den Bosch. Dit gebeurde rond tien uur.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

UPDATE: Geen kogelregen op straat, er zaten alleen knalpatronen in het wapen

Getuigen zagen na de schoten meerdere mensen wegrennen. Volgens mensen in de buurt lag er ook iemand op de grond, maar diegene was toen de politie aankwam nergens te bekennen.

Agenten vonden op straat wel meerdere kogelhulzen.

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters

Onderzoek
De drie verdachten werden aangehouden op de St. Josephstraat. Wat er zich precies heeft afgespeeld op de Korte Waterstraat wordt door de politie onderzocht.

Agenten spraken met getuigen en zijn op zoek naar camerabeelden uit de omgeving rond het tijdstip waarop de schoten te horen waren.

Slachtoffer
Jongemannen die op een terras zaten in de wijk Uilenburg zagen na de schietpartij een bebloede man lopen. "Hij had bloed op zijn rug en hand. Dit hebben we ook aan de politie doorgegeven." Ze vermoeden dat het gaat om het slachtoffer van de schietpartij. "Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat het bloed van iemand anders was."

Ook de politie houdt er rekening mee dat er bij de schietpartij iemand gewond is geraakt, maar er heeft zich vooralsnog nog geen slachtoffer gemeld. Het eventuele slachtoffer wordt opgeroepen dit wel te doen. Ditzelfde geldt voor getuigen met wie nog niet is gesproken.

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters

Nare verrassing
Een jonge vrouw kwam door het politieonderzoek op de Korte Waterstraat voor een vervelende verrassing te staan. Ze woont in de straat die door de politie was afgezet voor onderzoek en kon niet naar haar huis. Zij besloot daarop noodgedwongen bij haar ouders te logeren.

Volgens mensen in de buurt komt het vaker voor dat er hier overlast is. Zij wijzen daarbij naar jongeren bij het Herman Moerkerkplein, dat vlakbij de Korte Waterstraat ligt.

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

Buurt is niet verrast over schoten: 'Ruzie, drugsgebruik, 't Is elke dag raak'

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!