Video

Buurt niet verrast over schoten: 'Ruzie, drugsgebruik, 't Is elke dag raak'

Vandaag om 09:30 • Aangepast vandaag om 12:21
nl
Bewoners van de Korte Waterstraat in het centrum van Den Bosch staan er niet van te kijken dat daar maandagavond is geschoten. "Sinds hierachter een parkje is gemaakt, bij het Herman Moerkerkplein, is het elke dag raak. Ruzie, geschreeuw en drugsgebruik", laat een vrouw weten.

De vrouw kon door het politieonderzoek aan de Korte Waterstraat maandagnacht niet thuis slapen. Toen ze dinsdagochtend thuiskwam, zag ze voor haar voordeur bloed liggen. Ze is achteraf blij dat ze niet thuis was op het moment dat er geschoten werd.

Bloed op straat nadat er was geschoten op de Korte Waterstraat in Den Bosch (foto: Noël van Hooft).
Bloed op straat nadat er was geschoten op de Korte Waterstraat in Den Bosch (foto: Noël van Hooft).

Na de schietpartij gingen de betrokkenen ervandoor. De politie slaagde erin drie verdachte mannen aan te houden op de St. Josephstraat.

Jonge mannen die op een terras zaten in de Uilenburg, in het centrum van Den Bosch, zagen na de schietpartij een bebloede man lopen. "Hij had bloed op zijn rug en hand. Dit hebben we ook aan de politie doorgegeven." Ze vermoeden dat het gaat om het slachtoffer van de schietpartij. "Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat het bloed van iemand anders was."

Ook de politie houdt er rekening mee dat er bij de schietpartij iemand gewond is geraakt, maar er heeft zich vooralsnog nog geen slachtoffer gemeld.

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters

De bewoonster van de Korte Waterstraat is, door de vele overlast die rondhangende mensen bij het Herman Moerkerkplein veroorzaken, niet verbaasd dat het hier nu een keer is misgegaan. "Ik bel regelmatig de politie maar er wordt niks aan gedaan. Ik hoop dat er nu wel een keer iets aan gedaan wordt."

Twee andere bewoonsters onderschrijven dat hier vaak overlast is. "Er hangen hier overdag, maar zeker 's avonds, jongeren rond. Ze zeiken hier tegen de gevels en vallen mensen lastig."

De situatie maakt hen moedeloos. "Als we de hulpdiensten bellen, komen die niet", zeggen meerdere bewoners van het straatje. De politie laat weten dat de overlastmeldingen rond de Korte Waterstraat en de omgeving bij hen op een hand te tellen zijn. Gegevens van toezichthouders over het aantal meldingen op deze locatie heeft hij niet.

Onderzoek na de schietpartij:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!