Video

Schoten in Den Bosch: kogels kwamen niet uit vuurwapen

Vandaag om 10:57 • Aangepast vandaag om 12:17
nl
De knallen die maandagavond werden gehoord op de Korte Waterstraat in Den Bosch waren niet afkomstig van een echt vuurwapen. Dat heeft de politie dinsdagochtend bekendgemaakt. Het ging om een wapen waarmee alleen knalpatronen kunnen worden afgeschoten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Na het schieten, rond tien uur 's avonds, gingen meerdere verdachten ervandoor. Wat later kon de politie op basis van getuigenverklaringen drie verdachte mannen aanhouden op de St Josephstraat. Het gaat om drie Moldaviërs van 20, 21 en 25 jaar oud. Eén van hen had een flinke hoofdwond.

Ruzie
Bij een van de mannen werd het wapen gevonden. Dit leek erg op een echt handvuurwapen en werd daarop in beslag genomen. De drie zijn opgepakt voor verder onderzoek.

Uit dat onderzoek blijkt dat de mannen waarschijnlijk ruzie hadden met een of meerdere andere mannen. Wie dat waren, is vooralsnog onduidelijk.

Bloed
Waar het bloed vandaan komt dat na het horen van de schoten op straat werd gevonden, is nog onduidelijk.

Het kan volgens een politiewoordvoerder zijn dat iemand met het bewuste wapen op het hoofd is geslagen, maar het kan ook zo zijn dat een van de nog onbekende betrokkenen gewond raakte bij de ruzie en daarbij bloed verloor.

Onderzoek nadat er was geschoten op de Korte Waterstraat:

'Het is hier elke dag raak'
Volgens bewoners van de Korte Waterstraat is er geregeld overlast in hun buurt. "Sinds hierachter een parkje is gemaakt, bij het Herman Moerkerkplein, is het elke dag raak. Ruzie, geschreeuw en drugsgebruik", laat een vrouw weten. Zij staat dan ook niet te kijken van wat er maandagavond gebeurde.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Bewoners balen van overlast in hun buurt: 'Rondhangende jongeren rond zeiken tegen de gevels en vallen mensen lastig'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!