Peter Gillis woedend na boete van gemeente: ‘Ik vind het onbeschoft’

dinsdag om 12:44 • Aangepast woensdag om 10:22
nl
Vakantieparkeigenaar Peter Gillis reageert vol ongeloof op de dwangsom van 50.000 euro die hem is opgelegd door de gemeente Asten. De bewoners van Prinsenmeer moesten op 15 september weg zijn, maar zeker negen mensen wonen nog op het park. "Ik vind het onbeschoft van de gemeente, ik heb er alles aan gedaan iedereen weg te krijgen", zegt Gillis tegen Omroep Brabant. En betalen? "Dat gaat Petertje niet doen."
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

"Ik heb de post nog niet gezien. Ik moet via jullie lezen dat ik een boete krijg van de gemeente", is de eerste reactie van Peter Gillis op het bericht van de gemeente Asten.

Dat er nog mensen op het park wonen, is geen geheim. Meerdere vaste bewoners lieten daags voor de sluiting weten niet van plan te zijn om te vertrekken. 'Ik heb de politie gebeld en aangifte gedaan van huisvredebreuk. Maar de politie komt niet", zegt Gillis verongelijkt.

"Moet ik de mensen dan zelf in de handboeien slaan?"

De parkeigenaar en SBS-realityster heeft naar eigen zeggen alles gedaan om de laatste bewoners weg te krijgen. Van het sluiten van de slagbomen tot het afsluiten van het gas, water en licht. "We hebben zelf mensen aangehouden, maar als de politie niet komt kunnen we niks." Ook de Officier van Justitie komt volgens Gillis niet in actie ondanks vragen van zijn advocaat. "En eigen rechter spelen mag niet, dus we kunnen helemaal niks."

Hij is dan ook woedend op de dwangsom van 50.000 euro. "Ik vind het onbeschoft. Moet ik de mensen dan zelf in de handboeien slaan? Dan loopt het helemaal uit de hand."

"Ik ga die 50.000 euro niet betalen."

Woensdagochtend dient een kort geding van Peter Gillis tegen negen bewoners van Prinsenmeer. Gillis weet nog niet of hij erbij is, 'omdat ik het druk heb'. "Ik eis dat ze direct vertrekken en dat ze de dwangsom betalen. Ik ga die 50.000 euro namelijk niet betalen." Een aantal bewoners dat voor de rechter wordt gesleept zegt tegen Omroep Brabant dat ze er helemaal niet meer wonen. "We hebben ze vorige week nog gezien bij een controle", zegt Gillis daarop. "Maar ik hoop dat ze nu weg zijn."

Peter Gillis ziet het intrekken van de vergunningen van Prinsenmeer en de dwangsom als ‘ondernemertje pesten’. "Ik heb daarvoor ook bewijs", beweert Gillis. "In 2017 schreef het OM al dat Peter Gillis een strafblad moest krijgen en dat ik negatief in de media moet komen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.