Video

Peter Gillis schrikt zich rot: dwangsom ineens drie keer zo hoog

dinsdag om 19:36 • Aangepast woensdag om 18:54
nl
Vol verbazing belt Peter Gillis dinsdagavond naar Omroep Brabant. Tot dan dacht Gillis dat de gemeente Asten een dwangsom van 50.000 euro had opgelegd omdat er nog bewoners verblijven op Prinsenmeer. Maar dat blijkt drie keer 50.000 euro te zijn. “Ik schrok me rot”, zegt Gillis. “Ik schrok al van 50.000 euro, nu is het 150.000 euro.”
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Bij het openmaken van de post ziet Gillis bij thuiskomst voor de eerste keer de dwangsom van de gemeente Asten. Hiervoor moest de campingeigenaar het doen met een bericht van Omroep Brabant.

“Hier ben ik echt van geschrokken.”

De gemeente liet dinsdagmorgen weten dat op maandag 16 september bij een controle bewoners zijn aangetroffen op Prinsenmeer. “Daarmee constateerden we dat de last onder dwangsom overtreden is en daarmee is 50.000 euro verbeurd”, schreef de gemeente Asten. Vanaf die dag moesten namelijk alle bewoners weg zijn.

Hoe komt de gemeente in de brief aan Peter Gillis nu ineens aan 150.000 euro? “Het is 50.000 voor Prinsenmeer Vakantiepark, 50.000 voor Ooststappengroep én 50.000 voor Peter Gillis”, zegt Gillis verbaasd na het lezen van de brief. “Hier ben ik echt van geschrokken.”

De vakantieparkeigenaar en SBS-realityster was al woedend na de dwangsom. Zeker ook omdat hij het via de media moest vernemen. Die woede is niet verminderd na de ‘schokkende’ brief. “Ik vind het onbeschoft. Ik heb er alles aan gedaan om de laatste bewoners weg te krijgen.”

"Moet ik de mensen dan zelf in de handboeien slaan?"

Gillis constateerde bij de laatste telling dat er nog negen bewoners op het park verblijven. Tegen deze mensen heeft hij aangifte gedaan van huisvredebreuk. “Maar de politie komt niet als ik ze bel”, zei Gillis eerder deze dinsdag.

De parkeigenaar heeft naar eigen zeggen alles gedaan om de laatste bewoners weg te krijgen. Van het sluiten van de slagbomen tot het afsluiten van het gas, water en licht. "We hebben mensen aangehouden, maar als de politie niet komt, kunnen we niks. Moet ik de mensen dan zelf in de handboeien slaan? Dan loopt het helemaal uit de hand." Gillis voelt zich in zijn hemd gezet door de gemeente, politie en justitie.

Woensdagochtend om tien uur staat de Ooststappengroep in de rechtbank tegenover de laatste bewoners van Prinsenmeer. Dan dient een kort geding waarin Peter Gillis twee dingen eist: "Ik eis dat ze direct vertrekken en dat ze de dwangsom betalen. Ik ga het namelijk niet betalen."

In een toelichting op de dwangsom zei de gemeente Asten dinsdagavond dat Gillis maar één keer de dwangsom van 50.000 euro hoeft te betalen. Maar uit de brief die Omroep Brabant heeft ingezien staat duidelijk dat de gemeente Asten van de Oostappen Groep BV, van Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer BV en van Peter Gillis zelf samen in totaal 150.000 euro wil zien.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.