Video

Man gooit explosief door brievenbus van huis: 'Al weken onrustig'

25 september om 07:18 • Aangepast 4 oktober om 02:05
nl
Bij een huis in de Jan van Cuykstraat in Schijndel is dinsdagnacht een explosief door de brievenbus gegooid. Buurtbewoners hoorden eerst een harde knal. Niet lang daarna brak een brand uit. "Ik schrok me kapot. Ik zag ineens vuur toen ik naar buiten keek", zegt een buurtbewoonster.
Profielfoto van Tom BerkersProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Volgens de politie gebeurde het voorval om kwart over twaalf 's nachts. Op camerabeelden is te zien dat een man vanuit de Cock van Neerijnenstraat kwam aanlopen, iets door de brievenbus gooide en hard wegrende. Vervolgens ging er een explosief af in de hal van het huis.

"Het is al weken onrustig."

Het gaat om een ruzie tussen twee buren. "Het is al weken onrustig nadat de bewoner van het huis een man in de straat ernaast heeft aangesproken op geluidsoverlast", vertelt een buurtbewoonster.

Sindsdien wordt de bewoner van het huis, waar nu een explosie was, beschuldigd van seksuele mishandeling en verkrachting. Dat melden meerdere buurtbewoners aan Omroep Brabant. "Het is smaad en laster. Het is een compleet verzonnen verhaal van een man die onze straat terroriseert", zegt een buurtbewoner.

Volgens hem is dat ook al bij de politie gemeld. "Maar die berichten verdwijnen maar niet van Facebook." De buurt is geschrokken maar niet verbaasd dat er iets gebeurd is. "Die man is helemaal gek. Hij gooit ook met glas naar zijn achterbuurman."

"Ik ben bang dat ie het straks op ons gemunt heeft."

Vanwege de 'doorgedraaide' buurtbewoner durven een aantal mensen zelfs niet te praten over wat er speelt. "Ik ben bang dat ie het straks op ons gemunt heeft."

Op het moment dat de brandweer bij het huis aankwam, was het vuur al gedoofd. Er raakte niemand gewond. Ook het huis liep weinig schade op. De politie is op zoek naar getuigen.

Harde knal bij woningbrand in Schijndel (foto: Sander van Gils).
Harde knal bij woningbrand in Schijndel (foto: Sander van Gils).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!