Gezeik bij kringloopcentrum: flesje met urine op de babyafdeling

woensdag om 12:00 • Aangepast gisteren om 12:00
nl
Bij kringloopcentrum Altena wisten ze dinsdag even niet wat ze meemaakten. Op de babyafdeling vond een medewerker een flesje urine dat ter plaatse was gevuld. "Het was wel een klant met richtingsgevoel", vertelt directeur Jan-Willem Hoornstra.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Een van de medewerkers van de kringloopwinkel in Almkerk had eerder het flesje leeg neergezet en vond het later gevuld terug. "Die dacht eerst dat ze het verkeerd zag, maar toen het dopje eraf ging wist ze het meteen. Het was klare urine. Gadverdamme."

"En we hebben gewoon een gratis toilet voor klanten", vult Hoornstra aan. Al ziet de directeur een zelfde soort voorval wel vaker gebeuren in zijn winkel. "We verkopen ook andere babyspullen, zoals potjes voor jonge kinderen. Daar ligt wel eens een drolletje in."

Toch heeft hij wel enigszins respect voor de wildplasser. "Het was een klein flesje. Dat is toch best knap om midden in de winkel daarin te plassen. Het was een klant met richtingsgevoel."

"Daar vinden we met regelmaat de gekste en smerigste dingen."

Als je denkt dat het niet gekker kan, dan zijn er altijd nog de kledingcontainers. Het kringloopcentrum leegt de containers met regelmaat. "Daar vinden we met regelmaat de gekste en smerigste dingen."

"Zo vinden we vaak vieze luiers die erin worden gegooid", vertelt de directeur. "Maar we vinden ook weleens slavinken, frituurvet en ander afval in die containers. Het besmet dan meteen alle kleding. Vaak kunnen we de helft weggooien."

"We hebben er maar een geintje van gemaakt."

Al spant het flesje met urine de kroon. In een bericht op social media van het kringloopcentrum is te lezen dat ze 'hopen dat urineonderzoek het een en ander gaat uitwijzen'.

"We hebben er maar een geintje van gemaakt", lacht Hoornstra. "Natuurlijk hebben we de politie niet gebeld, maar het is wel erg triest dat mensen dit doen. Heeft toch met opvoeding en fatsoen te maken, lijkt me."

En hoe het is afgelopen met het flesje vol met plas: "Die hebben we maar opengemaakt en de urine weggespoeld. Ik neem aan dat het flesje niet meer in de winkel staat, maar is weggedaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!