Video

Restaurant en broodjeszaak in kwartier tijd overvallen door dezelfde man

woensdag om 13:39 • Aangepast donderdag om 11:59
nl
Een broodjeszaak en een restaurant in Eindhoven zijn dinsdagavond in een kwartier tijd overvallen door dezelfde man. Bij de broodjeszaak werd er niets buitgemaakt, omdat de medewerker weinig zin had om de kassa-lade te openen voor de overvaller.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De man stapte rond halfzeven de broodjeszaak binnen op het Stationsplein in Eindhoven. Bij de kassa sprak hij een medewerker aan in het Engels. De overvaller viste achter het net. Hij vroeg de medewerker direct de kassalade te openen, maar dit werd geweigerd waarna de man weer vertrok.

LEES OOK: Restaurant met gasten overvallen, dader op de vlucht

Een kwartier later liep dezelfde man restaurant Flavor and Spice binnen aan de Bleekstraat in Eindhoven. Hij meldde zich opnieuw bij de kassa en maakte ‘op een dreigende wijze duidelijk dat hij de zaak kwam overvallen’, aldus de politie. Ook zei hij een wapen bij zich te hebben.

De kassière gaf hem vervolgens wat contant geld mee waarna hij rustig de zaak verliet richting de Vestdijk. Op het moment van de overval zaten er mensen in het restaurant te eten. Agenten zetten een grote zoekactie op touw in het centrum van de stad om de overvaller in te rekenen, maar slaagden daar niet in.

Signalement
De eigenaresse van het restaurant heeft laten weten dat haar zaak woensdag dicht blijft vanwege de impact van de overval.

De politie is op zoek naar getuigen en heeft een signalement vrijgegeven. Het gaat om een man tussen 19 en 25 jaar oud met een lengte van ongeveer 1.70 tot 1.75 meter. De verdachte heeft een slank postuur met een donkere huidskleur en donkere ogen. Tijdens de overval droeg de man een donkere reflecterende jas met een witte streep of tekst over de borst.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!