Liveblog

112-nieuws: zwaan met breuk • verdacht pakketje in Tilburg

donderdag om 06:42 • Aangepast gisteren om 15:48
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.05

Dit liveblog is gesloten

22.54

Zwaargewonden bij frontale aanrijding

Op de Geuzendijk in Budel zijn vanavond twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Er is een traumahelikopter geland en hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Er zijn twee zwaargewonden naar het ziekenhuis gebracht. De weg is bezaaid met brokstukken. De Geuzendijk is in het geheel afgesloten voor politieonderzoek.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
21.27

Auto botst op tractor

Een auto en een tractor zijn vanavond met elkaar in botsing gekomen op de Randweg-Oost in Budel. Dit gebeurde in de rijrichting van het AXC naar het Van Horne tankstation. De auto reed door nog onbekende oorzaak achterop de tractor. Er vielen geen gewonden. De auto raakte flink beschadigd en werd door een berger weggesleept, terwijl de tractor zijn weg kon vervolgen.

De flink beschadigde auto (foto: WdG/SQ Vision).
De flink beschadigde auto (foto: WdG/SQ Vision).
Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
21.22

Botsing op kruising

Op de kruising van de Hastelweg met de Dillenburgstraat in Eindhoven zijn twee auto's op elkaar gebotst. Het is niet de eerste keer dat het op deze kruising fout gaat. Er raakte niemand gewond maar wel was veel schade. Alle twee de auto’s moeten afgevoerd worden door een berger. De oorzaak is zoals bij eerdere ongevallen op deze kruising een voorrangsfout.

Flink wat blikschade (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Flink wat blikschade (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
17.55

Verdacht pakketje blijkt explosief

Het verdachte pakketje dat eerder op de middag werd gevonden blijkt een explosief, hebben experts van de EOD geconstateerd. De EOD gaat het voorwerp weghalen. De politie doet onderzoek naar de herkomst.

Lees hier meer.

17.51

Fietser zwaargewond na botsing met bestelbus

Een man op een fiets is aan het eind van de middag zwaargewond geraakt na een aanrijding met een bestelbus op de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. De man fietste over de Jeroen Boschlaan toen hij met de bus in botsing kwam. Vervolgens werd de man overreden door de aanhanger van de bestelwagen.

Lees hier meer.

17.44

Twee meisjes van 6 jaar vermist

In Nuenen in de omgeving van de Jacob Catsstraat worden twee meisjes vermist. Het eerste meisje heeft een lichte huidskleur en blond haar. Ze heeft een rood fietsje bij zich. Het tweede heeft ook blonde haren en draagt een roze jas. Bel voor tips met 112.

UPDATE: De meisjes zijn gevonden

16.21

Verdacht pakketje in Tilburg

De politie heeft in de Angelastraat in Tilburg vanmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Er wordt nu onderzocht wat het precies is. De omgeving is afgezet en de EOD doet inmiddels onderzoek.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.52

Zwaan met breuk laat zich moeilijk vangen

Een zwaan met een gebroken vleugen heeft het de brandweer en de dierenambulance niet makkelijk gemaakt vanmiddag in Helmond. Het dier zat bij een sluis in de Zuid-Willemsvaart. De brandweer is een uur en twintig minuten bezig geweest om de zwaan te vangen. Ze werd uiteindelijk aan de dierenambulance overgedragen. Waardoor de vogel een gebroken vleugel heeft is onbekend.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
14.20

Medewerker in de Efteling zwaargewond

In de Efteling in Kaatsheuvel is een onderhoudsmedewerker donderdagmiddag zwaargewond geraakt tijdens werkzaamheden aan de attractie Fabula. De man viel volgens betrokkenen meters naar beneden in de attractie. Hij kon daar pas na een half uur worden weggehaald door hulpdiensten.

Lees hier meer.

12.48

Huizen zonder water na leidingbreuk

In de wijk Langdonk in Roosendaal zitten op dit moment een aantal huizen opnieuw zonder water door een waterleidingbreuk. Liters water stroomden uit de grond. Een paar auto's konden op tijd weggehaald worden. De omgeving is afgezet en Brabant Water is ter plaatse gekomen. Volgens een buurtbewoner is het de derde keer in twee maanden tijd dat een waterleiding klapt. Hoeveel woningen zonder water zitten is nog niet bekend. Hoe lang de bewoners zonder water zitten is ook nog niet duidelijk.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
12.05

Treinverkeer richting Venlo weer op gang

Het treinverkeer vanuit Helmond richting Venlo wordt om 12.30 uur weer hervat, dat meldt de NS. Op het station in Venlo hing een rare lucht waardoor het station en de perrons ontruimd werden.

De stank bleek te komen uit een tankcontainers die op een platte wagon stond. De afsluiter van die tank stond open waardoor het begon te stinken. Metingen wezen uit dat de stank geen gevaar opleverde.

11.55

Wegpiraat gepakt na hardrijden en bumperkleven

Een 28-jarige man is vanmorgen aangehouden nadat hij zich als een wegpiraat had gedragen, dat meldt de verkeerspolitie op X. De man haalde verschillende keren rechts in via de vluchtstrook op de A67 bij Mierlo en maakte hij zich schuldig aan bumperkleven. Ook reed hij 138 kilometer per uur op een weg waar je 100 mag rijden. Hij heeft een proces verbaal gekregen en moet een verkeerscursus volgen bij het CBR.

10.34

Geen treinen richting Venlo vanuit Helmond

Er rijden geen treinen op het traject Helmond-Venlo op dit moment. Dat meldt de NS. Volgens de veiligheidsregio hangt er rondom het station in Venlo een rare lucht en dat wordt onderzocht. ProRail meldt dat de perrons van het station zijn ontruimd.

"Een medewerker maakte melding van een sterke en hinderlijke lucht. We zijn nu aan het verkennen wat dat precies kan zijn", zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Rond 10.20 uur is een tweede, nauwkeuriger meting uitgevoerd en het wachten is op de uitslag daarvan.

09.40

Auto botst tegen boom

Op de Pannenschuurlaan in Oisterwijk is een auto zojuist uit de bocht gevlogen en tegen een boom gebotst. De automobilist raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en eindigde daarna met de auto tegen een boom.

Er zijn volgens een 112-correspondent van Omroep Brabant de afgelopen jaren meerdere auto's uit de flauwe bocht gevlogen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.30

Honderden kilo's gestolen koffie

De politie heeft dinsdag op een bedrijventerrein in Oud-Gastel een wel erg bijzondere vondst gedaan. In één container werd maar liefst 2400 kilo gestolen oploskoffie gevonden, verspreid over twintig verschillende houten pallets.

Lees hier meer.

Foto: politie.
Foto: politie.
09.20

'Dubbele' overvaller opgepakt

De man die dinsdagavond een broodjeszaak en een restaurant in Eindhoven in een kwartier tijd overviel is opgepakt. Het gaat om een 28-jarige Eindhovenaar. Hij werd op de bewakingsbeelden herkend door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Hij zit sinds woensdag vast.

Lees hier meer.

21.15

Winkeldieven aangehouden bij H&M

De politie heeft gisteren twee winkeldieven aangehouden die kleding wilden stelen bij de H&M in Breda. Ze hadden voor 480 euro aan kleding meegenomen.

20.22

Brand bij bruidswinkel Koonings

Bij bruidswinkel Koonings The Wedding Palace in Deurne heeft korte tijd brand gewoed. De brandweer rukte met verschillende brandweerwagens uit naar de plek. Na aankomst was de brand snel onder controle. Ze wist te voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde dan het dak.

De brand is ontstaan in de buurt van de zonnepanelen, een haspel op het dak zou kortsluiting hebben veroorzaakt. De mensen die in het pand aanwezig waren, zijn veilig naar buiten gekomen. Er is niemand gewond geraakt.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
18.22

NAC-supporters onder voorwaarden vrij

De drie NAC-supporters die afgelopen weekend zijn aangehouden voor het rellen na de wedstrijd tussen Feyenoord en NAC, komen onder voorwaarden vrij. Dat heeft de rechter-commissaris gisteren besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de mannen uit Breda (22, 41 en 45) van poging tot zware mishandeling.

Lees hier meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!