Man opgepakt die restaurant en broodjeszaak in kwartier tijd overviel

donderdag om 09:08 • Aangepast gisteren om 10:20
nl
De man die dinsdagavond een broodjeszaak en een restaurant in Eindhoven in een kwartier tijd overviel is opgepakt. Het gaat om een 28-jarige Eindhovenaar. Hij werd op de bewakingsbeelden herkend door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Hij zit sinds woensdag vast.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De man stapte dinsdagavond rond halfzeven een broodjeszaak binnen op het Stationsplein in Eindhoven. Bij de kassa sprak hij een medewerker aan in het Engels. De overvaller viste achter het net. Hij vroeg de medewerker direct de kassalade te openen, maar dit werd geweigerd waarna de man weer vertrok.

LEES OOK: Restaurant met gasten overvallen, dader op de vlucht

Een kwartier later liep dezelfde man restaurant Flavor and Spice binnen aan de Bleekstraat in Eindhoven. Hij meldde zich opnieuw bij de kassa en maakte ‘op een dreigende wijze duidelijk dat hij de zaak kwam overvallen’, aldus de politie. Ook zei hij een wapen bij zich te hebben.

De kassière gaf hem vervolgens wat contant geld mee waarna hij rustig de zaak verliet richting de Vestdijk. Op het moment van de overval zaten er mensen in het restaurant te eten. Agenten zetten een grote zoekactie op touw in het centrum van de stad om de overvaller in te rekenen, maar slaagden daar dus niet in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!