2400 kilo gestolen oploskoffie gevonden: 'Hopen dat dieven wakker liggen'

donderdag om 09:18 • Aangepast gisteren om 14:15
nl
De politie heeft dinsdag op een bedrijventerrein in Oud-Gastel een wel erg bijzondere vondst gedaan. In één container werd maar liefst 2400 kilo gestolen oploskoffie gevonden, verspreid over twintig verschillende houten pallets.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Afgelopen dinsdag voerde de politie samen met de douane en de gemeente een integrale controle uit op verschillende bedrijfsterreinen in de regio. De politie kwam in een aantal containers opmerkelijke hoeveelheden spullen tegen.

Het ging daarbij om dozen vol met namaakkleding, elektronica, paardensportkleding en drank. Maar het ‘hoogtepunt’ volgde in de laatste container. Daarin trof de politie maar liefst twintig pallets met gestolen koffie, goed voor ruim 2400 kilo

Wakker liggen
De koffie bleek afkomstig te zijn van ladingdiefstal. Bij ladingdiefstal worden complete trailers door professionele bendes gestolen. Die bendes hebben zich gespecialiseerd in dit soort diefstallen en trekken vaak in heel Europa door.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. “We hopen dat de verdachten momenteel door het ontbreken van de koffie ervan wakker liggen”, schrijft de politie op sociale media.

Foto: politie.
Foto: politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!