Liveblog

112-nieuws: hand van bezorger klem tussen autodeur • veel geld in auto

Vandaag om 10:32 • Aangepast vandaag om 13:28
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

13.26

Hand van bezorger klem tussen autodeur

Op de Mr. van Coothstraat in Waalwijk is een bezorger van DHL net voor middaguur bekneld geraakt tussen de deur en de deurstijl van zijn bestelbus. Een metalen pin schoot door zijn hand. Brandweerlieden kwamen snel ter plaatse en hebben een deel van de deurstijl verwijderd om de man te bevrijden. Het slachtoffer werd, met de pin en een stuk van de deurstijl aan zijn hand, naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog onduidelijk.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
12.29

Kapotte vrachtwagen zorgt voor oponthoud op de A58

Een vrachtwagen met een kapotte versnellingsbak zorgt op de A58 bij Wouwse Plantage voor vertraging. Er is een rijstrook richting Breda afgesloten. "We verwachten nog een half uur bezig te zijn met de afhandeling", meldt Rijkswaterstaat iets voor halfeen. Daarna komt de afgesloten rijstrook weer vrij. Richting Breda moet het verkeer rekening houden met een 30 minuten extra reistijd.

Update (13.13): de weg is weer vrij en de file lost op.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
10.40

Vuilniszak met geld in auto

In een auto op de A16 bij Hazeldonk is donderdag een vuilniszak met 'een grote hoeveelheid' contant geld gevonden. Agenten controleerden het voertuig rond kwart voor twee 's middags omdat de wagen met hoge snelheid over de snelweg reed. Vervolgens vonden agenten de zak. Om hoeveel geld het precies gaat, laat de politie in het midden. De bestuurder, een 58-jarige man uit Alkmaar, is aangehouden op verdenking van witwassen.

10.36

Vrachtwagenchauffeur druk bezig met telefoon

Een vrachtwagenchauffeur is vanochtend gestopt door agenten van de politie Zeeland-West-Brabant. Zij zagen de vrachtwagenchauffeur achter het stuur druk bezig met zijn telefoon. Hij kreeg een bekeuring van 420 euro. Waar dit precies gebeurde, is niet vermeld.

Foto: Instagram politie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram politie Zeeland-West-Brabant
10.26

Geen bijzonderheden tijdens controle

Tijdens de grootscheepse controle die de politie en de gemeente gisteren hielden op de Middellaan in Dongen zijn geen bijzonderheden aan het licht gekomen. De controle stond in het teken van ondermijning. Agenten en boa’s controleerden 46 voertuigen op (grondstoffen voor) drugs, wapens, geld, vuurwerk en explosieven.

Bij de controle in Dongen werden onder meer speurhonden ingezet (foto: Instagram politie Langstraat).
Bij de controle in Dongen werden onder meer speurhonden ingezet (foto: Instagram politie Langstraat).

Wel zijn er enkele bekeuringen uitgeschreven vanwege onder meer het niet dragen van een autogordel en onvoldoende verlichting.

Foto: Instagram politie Langstraat
Foto: Instagram politie Langstraat
07.03

File op A16

Het verkeer moest vanochtend op de A16 van Breda richting Rotterdam enige tijd rekening houden met een file voor de Drechttunnel. De file begon bij knooppunt Klaverpolder, bij Moerdijk. De file was maximaal zeven kilometer lang en de vertraging bedroeg ruim twintig minuten. Sinds kwart over zeven zijn de problemen hier verleden tijd.

07.01

Afrit A27 enige tijd dicht

Op de A27 van Gorinchem richting Breda was de afrit Oosterhout enige tijd afgesloten na een ongeluk. Details over wat daar gebeurd is, zijn niet bekendgemaakt.

06.13

Bestelbusjes botsen in Oosterhout

De bestuurder van een bestelbus is afgelopen nacht gewond geraakt op de Bovensteweg in Oosterhout. Hij kwam met zijn bestelbus in botsing met een andere bestelbus. De politie sloot daarop de kruising af. Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeluk kon gebeuren.

Hoe het ongeluk op de Bovensteweg in Oosterhout kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Hoe het ongeluk op de Bovensteweg in Oosterhout kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
00.24

Auto rolt van dijk in Lith

Een auto rolde gisteravond laat van de Lithoijensedijk in Lith. Dit gebeurde rond elf uur, vlak bij het sluiscomplex. De auto kwam vele meters lager ondersteboven op een akker tot stilstand. Hoe de auto van de weg kon raken, wordt onderzocht. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

De bestuurder kon door hulpverleners snel uit zijn auto worden gehaald en is nagekeken door ambulancemedewerkers. Hij mankeerde niets ernstigs en hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De auto is door een berger getakeld en meegenomen.

Meerdere hulpdiensten kwamen naar de Lithoijensedijk in Lith (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Meerdere hulpdiensten kwamen naar de Lithoijensedijk in Lith (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
00.42

Inbrekers aangehouden

Twee inbrekers zijn afgelopen nacht aangehouden door agenten van de politie Markdal. Zij werden getipt door iemand die zag dat de twee de deur van een kantoorgebouw aan het openbreken waren. De twee verzetten zich hevig, maar na het inzetten van een stroomstootwapen konden ze toch gearresteerd worden.

23.00

Agressieve automobilist

Een automobilist reed gistermiddag een weginspecteur van Rijkswaterstaat aan op de Kanaaldijk-Noord (N266) bij Someren. Die regelde het verkeer nadat daar een auto was stilgevallen en niet weg kon.

Foto: Instagram politie Someren
Foto: Instagram politie Someren

De automobilist kon zich niet vinden in de aanwijzingen. Hij negeerde die, reed over de verhoogde rijstrookscheiding en een verkeerskegel (pylon) tot tegen de onderbenen van de weginspecteur. Hij begon ruzie te maken, maar een agent die alles had gezien greep in. De man krijgt een stevige bekeuring.

Lees hier meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!