Vrouw Roger Lips, die na uitvaart zus werd opgepakt, nog drie maanden vast

Vandaag om 17:40 • Aangepast vandaag om 22:02
nl
De vrouw van vastgoedondernemer Roger Lips, Astrid van Sluisveld, blijft drie maanden langer vastzitten. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft dit vrijdag bepaald. Lips en zijn echtgenote waren naar Dubai gevlucht om uit handen van justitie te blijven. Van Sluisveld was deze week in ons land en werd toen in de boeien geslagen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vrouw werd dinsdag in Houten door de FIOD aangehouden na de crematie van haar zus. Haar advocate zei eerder dat Van Sluisveld ‘onder afschuwelijke omstandigheden’ is gearresteerd. Lips’ echtgenote werd opgepakt net na de afscheidsdienst en nog voor de condoleance. Het Openbaar Ministerie (OM) had om een langere gevangenhouding gevraagd en een woordvoerder spreekt van een ‘goede beslissing’. Haar raadsvrouw was vrijdagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.

LEES OOK: Meteen na de crematie van zus wordt vrouw van Roger Lips gearresteerd

Lips en Van Sluisveld verbleven in Dubai, toen eerder dit jaar een rechtszaak tegen hen liep. Ze worden beiden beschuldigd van fraude tijdens de afwikkeling van een faillissement. Lips werd in juni bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel; zijn vrouw kreeg achttien maanden cel.

Roger Lips in 2010 (foto: ANP).
Roger Lips in 2010 (foto: ANP).

Het echtpaar heeft hoger beroep aangetekend. Volgens een woordvoerder van het OM is Van Sluisveld nooit in deze zaak gehoord, omdat ze in het buitenland zat. "Wij willen haar heel graag horen. Ze heeft zich tijdens de rechtsgang nooit laten horen door het OM of de FIOD", zegt de woordvoerder. Ook is het OM bang voor vluchtgevaar en dat Van Sluisveld weer naar Dubai zou vertrekken.

Bij de uitspraak legde de rechtbank geen zogeheten bevel tot gevangenneming op, omdat de vrouw in Dubai zat. De woordvoerder van het OM: "Maar de situatie is veranderd toen ze naar Nederland kwam. Daarom hebben wij aan het hof gevraagd haar langer vast te houden. We hebben een vordering tot gevangenneming gevraagd en dat bevel is afgegeven door het hof." Het verzoek van het OM werd vrijdag achter gesloten deuren behandeld.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Vrouw Roger Lips opgepakt: dit is het verhaal achter de vastgoedmagnaat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!