Herfstweer in aantocht, maar zondag wordt het nog fantastisch

Vandaag om 11:00 • Aangepast vandaag om 13:23
nl
Bereid je voor op herfstweer. Deze zaterdag en komende week trekken talrijke buien over de provincie. Dat vertelde Rico Schröder van Weerplaza zaterdagochtend in het radioprogramma Weekend op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Of je te maken krijgt met die buien, heeft volgens Rico heel erg te maken met waar je je bevindt in de provincie. "De ene plaats zal met flinke regenbuien te maken krijgen terwijl het in een andere plaats een tijdje droog blijft. Het is echt een wisselvallige dag vandaag. Krijg je met die buien te maken, dan heb je reden om te klagen. Maar goed, daar heb je een paraplu of regenjas voor. Op andere momenten kun je echter lekker naar buiten toe, want tussen de buien door schijnt de zon. Het is deze zaterdag echt een kwestie van de momenten pakken."

Het is daarbij wel best fris. "Maximaal 14 graden, terwijl 18 graden gebruikelijk is voor is eind september."

"Zondag ziet er al met al fantastisch uit."

Zaterdagavond en -nacht doven die buien geleidelijk uit en volgt een behoorlijk koude nacht. "De temperatuur gaat onderuit naar een graad of 4. Dat is vooral zondagochtend te merken. Als je dan vroeg naar buiten gaat is het droog, maar is het behoorlijk frisjes met een temperatuur ruimschoots onder de 10 graden. Het duurt echt tot wat later in de ochtend voordat we rond die 10 graden uitkomen."

De zon schijnt zondag volop en de temperatuur komt 's middags uit op 15 graden. "Pas later in de middag neemt vanuit het zuidwesten de sluierbewolking toe. Maar zondag ziet er al met al fantastisch uit."

"Het wordt herfst, dat is de korte samenvatting."

Rico raadt aan het daar echt even van te nemen zondag. "Want die sluierbewolking van zondag vormt de voorbode voor wisselvallig weer na het weekend. Maandag krijgen we te maken met een regengebied. Dan gaat het echt weer geruime tijd regenen. Ook waait het dan stevig uit het zuidoosten. De temperatuur komt uit op 15 graden."

Dinsdag en woensdag hebben we weer, net zoals deze zaterdag, te maken met talrijke buien. "Maar tussendoor breekt ook dan de zon door. Pas later in de week is het wat vaker droog. De temperatuur zal heel de komende week uitkomen op zo'n 15 graden. Het wordt herfst, dat is de korte samenvatting."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!