Trainers balen na tegenvallende Willem II - PSV: 'Maar we kunnen beter'

Gisteren om 20:20
nl
Stiekem waren er twee balende trainers na afloop van het Brabantse onderonsje tussen Willem II en PSV. Bij PSV waren ze ondanks de 0-2 zege niet blij met het vertoonde spel, maar konden ze wel 'gewoon' weer drie punten bijschrijven. Kristof Aelbrecht, de gelegenheidstrainer bij Willem II, baalde op zijn beurt van het ontzag dat zijn ploeg had voor de landskampioen. Bij PSV was Ricardo Pepi de gevierde man. "Het is menselijk dat hij niet blij was."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het duel tussen Willem II en PSV was niet bepaald een vermakelijke wedstrijd. En daar baalde beide trainers na afloop van. "Het tempo was bij ons weer te laag", concludeerde PSV's trainer Bosz na afloop. "Voor de tweede week op rij speelden we tegen een ploeg die zich ver liet inzakken. Dat is haar goed recht. Maar wij waren net als tegen Fortuna Sittard niet goed genoeg om er doorheen te spelen."

Daardoor bleef Willem II in de eerste helft ogenschijnlijk makkelijk overeind. "Maar ik vond ons aanvallend wel echt te weinig brengen", baalde ook Kristof Aelbrecht. De assistent-trainer nam de honneurs waar bij de Tilburgse club, omdat Peter Maes geschorst was. De hoofdtrainer zat op de tribune en was desondanks soms bij vlagen fanatiek aan het coachen.

LEES OOK: Dubbelslag Pepi helpt PSV langs Willem II

"Het ontbrak op bepaalde momenten aan agressiviteit", vervolgde Aelbrecht zijn verhaal. "We hadden te veel respect voor PSV. Als we in de duels kwamen hadden we alsnog de bal niet. Dat ging in eerdere wedstrijden beter, dus dat is niet weg. Alleen vandaag kwam dat er niet uit."

Terug naar PSV. Bosz begon opvallend genoeg met Ricardo Pepi in de spits. Luuk de Jong bleef de hele wedstrijd op de bank. Het was een gouden greep want de Amerikaan was met twee goals meer dan belangrijk in de 2-0 zege.

Peter Maes was vanaf de tribunes toch een beetje aan het coachen (foto: Marcel van Dorst).
Peter Maes was vanaf de tribunes toch een beetje aan het coachen (foto: Marcel van Dorst).
"Natuurlijk is het zwaar voor Pepi."

"Pepi verdiende het om te starten. Vorig seizoen wilde ik dat ook al vaker doen, maar toen wist Luuk de Jong mij vaak om te praten. Dan wees hij naar de wedstrijden van een seizoen eerder waarin PSV veel wedstrijden tegen de kleinere tegenstanders verloor. Maar dit jaar trap ik daar niet meer in", zei de PSV-trainer met een knipoog.

"Ik heb eind vorig seizoen ook wat meer met Pepi moeten praten", vervolgt de trainer. "Het is ook menselijk dat hij niet blij was met alleen maar invalbeurten. Maar zijn rol is duidelijk. Maar natuurlijk is dat zwaar voor hem."

Over het spel waren beide trainers niet tevreden. Maar PSV blijft ongeslagen koploper en Willem II is nog altijd ver boven de streep te vinden. Voor Willem II komen er twee belangrijke wedstrijden aan. "Dan zullen we aanvallend echt wat meer moeten brengen en vaker de tegenstander terug moeten duwen op eigen helft", keek Aelbrecht al even vooruit.

Bosz: "We staan wel bovenaan met 21 punten uit zeven wedstrijden. We winnen 'gewoon' weer deze wedstrijd ondanks dat het bij rust nog gelijk staat. Er zijn ook genoeg positieve punten te benoemen. Alleen: we kunnen nog beter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!