Video

Verkeerscontrole levert wat extra's op: pand vol drugs en lachgas

Gisteren om 21:58 • Aangepast vandaag om 13:26
nl
Agenten hebben zaterdagmiddag in de Heikantlaan in Tilburg een 34-jarige man uit het Zeeuwse Yerseke opgepakt nadat in zijn bestelbus drugs werden gevonden. De aanhouding leidde de politie daarna naar een gebouw aan de Ledeboerstraat waar grondstoffen voor drugs werden aangetroffen. De buit was daarmee nog niet helemaal binnen, want in een bestelbus die agenten onderzochten lag ook nog een grote lading lachgas.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De ontdekkingen werden gedaan nadat de bestuurder van het bestelbus tegen de lamp liep bij een verkeerscontrole. Agenten besloten zijn bestelbus te controleren omdat die meerdere keren was gezien op bedrijventerrein Kraaiven.

Sterke henneplucht
Toen de bestuurder het raampje van de bus opendeed, roken de agenten direct een sterke henneplucht. Toen daarop werd besloten de bestelbus te onderzoeken, vonden de agenten daar een paar honderd gram hennep. Vervolgens werd de 34-jarige Zeeuw aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Het onderzoek dat volgde, bracht agenten naar een bedrijventerrein waar aan de Ledeboerstraat chemicaliën werden ontdekt om vermoedelijk drugs mee te maken. Ook werd daar illegaal zwaar vuurwerk gevonden en - in een bestelbus - lachgas. Al deze spullen zijn in beslag genomen.

Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!