Ihattaren is weer prof: 'Mijn moeder zei dat ze enorm trots op me is'

zondag om 20:47 • Aangepast gisteren om 14:07
nl
Het liefst had hij er gestaan na een overwinning, maar ondanks de 0-2 nederlaag van RKC Waalwijk tegen Ajax was Mohamed Ihattaren trots. Voor het eerst sinds 6 mei 2022 kwam de middenvelder in actie in een competitiewedstrijd. "Als ik fitter ben, gaan we hier mooie dingen meemaken."
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Tien dagen geleden gaf de Utrechter aan snel in actie te willen komen voor RKC Waalwijk. Dat hij tegen Ajax al in kon vallen, kwam voor velen als een verrassing. "Ik heb voordat ik bij RKC kwam drie maanden heel intensief getraind. De gasten die me helpen, voelen voor mij als broers. Ik wilde klaar zijn als ik de kans zou krijgen. RKC is voorzichtig met me en wil me langzaam brengen. Dat snap ik helemaal. Ik ben in ieder geval heel blij met mijn eerste minuten."

LEES OOK: Ihattaren gaat voor het 'hoogst haalbare' bij RKC

Op de tribune zaten veel familieleden. "Van mijn broers, zus, schoonzus tot mijn nichtjes, ik vond het prachtig dat ze erbij waren. Familie is mijn alles. Na afloop zei mijn moeder dat ze enorm trots op me is. Misschien dat ze warme chocolademelk voor me wil maken, gaf ze aan. Daar denk ik nog even over na. Superblij dat ik deze grapjes met haar kan maken."

Mohamed Ihattaren valt in bij RKC Waalwijk. (Foto: ANP, Olaf Kraak)
Mohamed Ihattaren valt in bij RKC Waalwijk. (Foto: ANP, Olaf Kraak)

Bij de supporters is hij ook al geliefd. RKC Waalwijk heeft weer een speler met wie fans op de foto willen. Jong en oud, Mohamed neemt de tijd voor iedereen. "Ik vond het mooi dat de fans mijn naam scandeerden, ik hoop ze snel blij te maken."

LEES OOK: Invaller Ihattaren weet nederlaag tegen Ajax niet te voorkomen

Ihattaren is ambitieus en wil zichzelf weer op de kaart zetten. Met zijn club is hij ook ambitieus. "We hebben een selectie met goede spelers. Er is genoeg kwaliteit om van die laatste plaats af te komen. Het is niet voor niets dat we zo lang stand hebben gehouden tegen Ajax. Wat nog ontbreekt is vertrouwen, maar dat gaat goedkomen."

Zijn debuut was tegen zijn oude club Ajax. De volgende halte is FC Utrecht uit. "Dat ik tegen Ajax in mocht vallen is puur toeval. We bekijken het van dag tot dag. FC Utrecht is voor mij als Utrechter een thuiswedstrijd."

"Mohamed is niet te houden, hij heeft zoveel passie."

Trainer Henk Fraser is voorzichtig met het voormalige PSV-talent. "Hij heeft me aangenaam verrast met z'n basisconditie. Complimenten voor de mensen met wie hij de laatste maanden heeft samengewerkt, maar zeker voor Mo zelf. We bouwen het rustig op. Er is hier een fantastische fysieke trainer. Stapsgewijs werken we toe naar het niveau waar hij thuishoort en dat zal niet zo lang meer duren. Hij is niet te houden, hij heeft zoveel passie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!