Video

Kay de Wolf wordt wereldkampioen motorcross op zijn twintigste verjaardag

Gisteren om 21:35 • Aangepast gisteren om 22:34
nl
Motorcrosser Kay de Wolf uit Eersel is zondag wereldkampioen geworden in de MX2. Hij begon de race vandaag met een riante voorsprong op zijn Belgische rivaal Lucas Coenen en wist deze tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Spanje te verzilveren.
Profielfoto van Rens Knapen
Geschreven door

Het is dubbel feest voor De Wolf: de motorcrosser uit Eersel is twintig jaar geworden én pakt dezelfde dag ook nog de titel van wereldkampioen in de MX2. “Al sinds de eerste dag dat ik bezig ben, droom ik hierover”, vertelt de jonge motorcrosser.

Ook op de motor lijkt De Wolf ouder geworden. Hij rijdt meer berekend dan zijn Belgische rivaal, die wat onstuimiger uit de hoek kan komen. En dat werd tijdens de race in Spanje beloond met het kampioenschap.

Enthousiast onthaal
En De Wolf is niet de enige die enthousiast is. Op het moment dat hij over de finishlijn is, wordt hij direct door enthousiaste vrienden en familie die zijn meegereisd onthaald, inclusief champagnedouche.

De Wolf voerde het hele seizoen de ranglijst aan. Na een matige start slonk zijn voorsprong van 34 punten; er bleven er nog 23 over. Het bleek genoeg voor de jonge motorcrosser, waardoor hij zich nu wereldkampioen mag noemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!