Video

Dit staat je te wachten in Danse Macabre, Efteling deelt eerste beelden

30 september om 08:04 • Aangepast 9 oktober om 02:01
nl
De Efteling heeft maandagochtend de eerste beelden gedeeld van de nieuwe attractie Danse Macabre, de opvolger van het aloude spookslot. De attractie opent tijdens Halloween, 31 oktober dus.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In de nieuwe Eftelingattractie kunnen bezoekers straks plaatsnemen in een van de zes koorbanken, die elk op een kleine draaiende schijf staan. Die zijn vervolgens weer onderdeel van een nog veel grotere schijf, van zo’n achttien meter doorsnede. Een soort gigantisch muntstuk, dat kan kantelen, maar ook nog eens drie meter omhoog en omlaag kan.

Wachten op privacy instellingen...

“Zo kun je straks binnen tien seconden een afstand van veertig meter afleggen”, vertelde Remo van Hoek deze zomer al. Als Lead Engineer is hij verantwoordelijk voor de techniek achter de rit. Een rit die uniek in de wereld is, trouwens. “Deze grootte en combinatie van onderdelen zie je nergens.”

In de attractie is plek voor 108 gasten (foto: De Efteling).
In de attractie is plek voor 108 gasten (foto: De Efteling).
“We vonden het belangrijk om elementen van het Spookslot te laten terugkomen.”

Hét absolute pronkstuk in de kapel is volgens ontwerper Jeroen Verheij het immense orgel. “Dat gaat straks uiteraard meespelen met de muziek. Je kunt je voorstellen hoe indrukwekkend dat wordt.”

Wat verder zal opvallen, zijn de gelijkenissen met het vroegere markante Spookslot. “We vonden het belangrijk om elementen terug te laten komen” legt Verheij uit. “Denk aan de duistere kaarsenhouders. Of de dansende balustrades. Al hebben we die dit keer wel iets steviger gemaakt dan van piepschuim.”

Afgelopen zomer nam Omroep Brabant een kijkje bij de bouw van de attractie:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!