Vader met gebroken been na aanval door scooterrijder: 'Geen idee waarom'

Gisteren om 17:23 • Aangepast gisteren om 18:02
nl
Een gezellig avondje barbecueën is voor een vader en zoon uit Bergen op Zoom in een nachtmerrie geëindigd. Op weg naar huis werd de vader zwaar mishandeld door een scooterrijder. De jongen probeerde hem eerst van zijn fiets te trappen en sloeg hem daarna in elkaar. In het tv-programma Bureau Brabant deelde de politie maandagavond camerabeelden.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De mishandeling gebeurde op 22 juni. De twee fietsen op de Boulevard Noord, als de vader plots een trap tegen zijn fiets krijgt. Hij blijft overeind, maar ziet achter zich een scooterrijder met achterop een meisje op de grond vallen. De man kijkt geschrokken en verbaasd achterom en stopt.

De scooterrijder staat op en rijdt de man met zijn scooter aan. Hij kijkt de vader aan en zegt boos: “Wat tuf jij tegen mij?” Terwijl de man zich afvraagt wat hij verkeerd heeft gedaan, loopt het verder uit de hand. De jongen balt zijn vuist en slaat de man uiteindelijk zo hard dat hij op de grond valt.

“Later bleek dat mijn been op twee plekken gebroken was."

“Ik voelde enorm veel pijn aan mijn rechteronderbeen en voet”, vertelt de vader in het programma. “Ik dacht eerst aan een kneuzing, maar later bleek dat mijn been op twee plekken gebroken was. Mijn scheenbeen en mijn kuitbeen.”

De scooterrijder ging er na de mishandeling vandoor. De man eindigde in het ziekenhuis, waar hij is geopereerd. Zes weken lang mocht hij zijn been niet belasten. Waarom de scooterrijder het op hem gemunt had, weet hij niet. “Ik heb geen idee waarom mij dit is overkomen. Ik heb niet gespuugd en vind het niet normaal dat dit zomaar gebeurt.”

De dader is nog steeds voortvluchtig. Het gaat om een witte jongen die tussen de vijftien en twintig jaar oud is. Het meisje achterop is ongeveer even oud. Ze reden op een donkerrode snorbromfiets met twee spiegels en een zwart rekje achterop.

Volgens de politie stonden er veel jongeren om de man heen tijdens de mishandeling. Een aantal van hen heeft de politie al gesproken, maar sommige nog niet. De politie roept hen op zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!