Video

Man ziet auto in vlammen opgaan: 'Ik had hem pas drie weken!'

Vandaag om 11:48 • Aangepast vandaag om 12:22
nl
"Ik had deze bestelbus net drie weken...", verzucht een 42-jarige Helmonder dinsdagochtend. Maandagnacht zag hij zijn auto - en twee auto's die daarnaast geparkeerd waren - in vlammen opgaan. De brand aan het Maurickplantsoen in de Helmondse wijk Rijpelberg laat diepe sporen na.

"Mijn vorige auto is door een dronkaard total loss gereden in de Ardennen", vertelt de man. "Toen lag ik te slapen in de caravan toen het 's avonds gebeurde. En drie weken later gebeurt dit."

"De buurvrouw schreeuwde door de brievenbus."

Ook toen deze brand werd ontdekt, lag de man op een oor. "Ik werd wakker gemaakt door een buurvrouw. Zij belde aan en schreeuwde door de brievenbus. Ik liep naar buiten in mijn boxershort en zag toen de drie auto's in brand staan. Toen ik aan kwam lopen, stond er al politie en brandweer. De vlammen sloegen uit de auto's."

De brandweer bluste de auto's, maar die waren niet meer te redden.

"Ik was in paniek en ook een beetje kwaad. Vervolgens ben ik maar naar binnen gegaan, heb ik me aangekleed, wat gedronken, en water in mijn gezicht gewreven. Tja, je kunt niets doen. Je staat erbij te kijken. Ik heb vervolgens agenten gesproken en de verzekering gebeld. Ik moet van alles regelen. Ik moet een andere auto hebben."

"Aangestoken? Dat denk ik wel, maar waarom?"

Waar het vuur is begonnen, weet hij niet. "Aangestoken? Dat denk ik wel. Als drie auto's gaan branden, vind ik dat wel raar. Maar waarom?"

Hij zucht: "Normaal gesproken heb ik de auto altijd voor de deur van mijn deur staan, voor de camera. Maar dat belemmerde het zicht, dus dacht ik: ik zet hem maar hier neer."

Een bergingsbedrijf heeft de drie uitgebrande auto's meegenomen.

"Dit kun je er niet bij hebben, een week voor je bruiloft."

De andere twee uitgebrande auto's zijn van een 23-jarige vrouw en haar vriend. "In die bestelbus reed mijn vriend en die andere auto was van mij", wijst ze.

"Ik was in de badkamer, die grenst aan de tuin, toen ik een tikje hoorde en daarna een sissend geluid. Net alsof je vuurwerk afsteekt. Vervolgens hoorde ik een kleine knal. Ik schrok heel erg en ging meteen uit het raam kijken. Toen zag ik twee auto's in de fik staan en de derde had toen ook al vlam gevat. Ik heb meteen 112 gebeld."

In de auto's lagen versieringen voor hun aanstaande huwelijk. "Ballonnen, vlaggetjes en kaarsen. Dat dit verloren is gegaan, is natuurlijk niet zo heel erg. Maar dit kun je er niet bij hebben, een week voor de bruiloft. Alles wordt op zich wel opgelost met de verzekering en met hulp van vrienden en familie, maar het is wel ontzettend klote."

Agenten hebben verklaringen van buurtbewoners opgenomen en zijn op zoek naar camerabeelden van de omgeving rond kwart over een 's nachts, het tijdstip waarop de brand werd ontdekt.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

De politie spreekt van een geluk dat de auto's op enige afstand van de huizen stonden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!