Video

Jonge popfotograaf legt legendes vast, van Queen tot Frans Bauer

Gisteren om 20:11 • Aangepast gisteren om 21:36
nl
Met haar 24 jaar is Ashley Oomen een van de jongste vrouwelijke popfotografen van Nederland. Na eerder al grootheden als Queen, Coldplay en Metallica te hebben gefotografeerd gaat de jonge fotografe uit Dorst nu de concerten van Frans Bauer in Ahoy vastleggen. "Ja, dat is heel wat anders, maar keileuk en ook heel gezellig."

Ze begon met foto's maken omdat ze het zelf altijd 'tof' vond om foto's van zichzelf terug te zien als ze gitaar speelde. "Ik dacht dat wil ik teruggeven aan anderen. Zo is het begonnen: met een klein cameraatje naar concerten toe en dan klikken."

Inmiddels heeft ze al heel wat bekende bekende bands kunnen fotograferen: Red Hot Chili Peppers, Coldplay, Metallica en ook Queen. "Ik ben zelf groot Queen-fan. Het is de reden dat ik gitaar ben gaan spelen", vertelt ze. "Ik ben sowieso snel gestrest, maar toen ben ik echt met trillende handjes naar Amsterdam gereden."

Chris Martin zanger van Coldplay (Foto: Slashley Photography)
Chris Martin zanger van Coldplay (Foto: Slashley Photography)

Het concert was geweldig en Ashley heeft ervan genoten. "Ja, soms was het ook even genieten in plaats van foto's maken. Ik kan soms nog steeds niet geloven dat ik erbij was. Gelukkig heb ik de foto's als bewijs"

Hoe krijg je het als jonge popfotograaf toch voor elkaar om al deze toch niet de minste namen te mogen fotograferen? "Ja, toch door goede foto's afleveren denk ik."

Over een paar weken heeft ze weer een grote klus. Ashley is gevraagd om twee dagen lang de concerten van Frans Bauer, op 18 en 19 oktober in Ahoy. De shows zijn uitverkocht. "Ik mag twee dagen overal bij zijn. Heel gaaf."

Een selfie van Ashley Oomen (foto: Slashley Photography).
Een selfie van Ashley Oomen (foto: Slashley Photography).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!