PSV doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Sporting CP

Gisteren om 22:53 • Aangepast gisteren om 23:56
PSV heeft in de tweede wedstrijd van de Champions League gelijkgespeeld tegen Sporting Clube de Portugal (1-1). Jerdy Schouten had de thuisploeg nog op 1-0 gezet waarna PSV veel kansen miste. Dat kwam de Eindhovense formatie duur te staan, omdat een paar minuten voor tijd de Portugezen langszij kwamen.

‘We kunnen het nog’, zal menig supporter tegen elkaar gezegd hebben over PSV. Want na de zeperd in de openingsronde tegen Juventus was vooral de vraag of hun ploeg wel goed genoeg was voor het hoogste niveau. Had de koploper van de Eredivisie op dit hoogste Europese niveau wat te zoeken?

Het antwoord was dinsdagavond in ieder geval volmondig ‘ja’. PSV speelde uitstekend in de tweede wedstrijd in de Champions League. Vanaf minuut één kreeg Sporting het gevoel dat er niets te halen viel in het Philips Stadion.

Uitblinker Flamingo
Het leidde tot een heerlijk Europees sfeertje in het stadion en de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Jerdy Schouten schoot met een heerlijke pegel de openingstreffer binnen. Het doelpunt kwam voort uit het hoog druk zetten. Iets wat we vorig seizoen gewend waren van PSV, maar dit seizoen nog zo weinig zagen.

Vooraf werd nog gevreesd voor de spits van de Portugese kampioen. Viktor Gyökeres schiet ze er in de Portugese competitie namelijk makkelijk in. In zeven wedstrijden scoorde de Zweed al tien keer. In Eindhoven kwam hij er niet aan te pas. De complimenten waren voor Ryan Flamingo die zijn directe tegenstander het leven zuur maakte.

Ryan Flamingo in duel met Viktor Gyokeres (foto: OrangePictures).

Bergkampiaanse actie De Jong
Al met al was het een geweldige teamprestatie die PSV wegzette. Het wist eigenlijk elk duel te winnen van de Portugezen, die soms nog wel werden geholpen door de scheidsrechter. De Italiaan Guida trapte nogal eens in de trucjes van Sporting. Maar de Eindhovenaren lieten zich niet gek maken.

Toch bleef het (onnodig) lang spannend in het Philips Stadion. PSV had gevoelsmatig de controle, maar de 2-0 bleef uit. Luuk de Jong had de tweede Eindhovense treffer moeten maken: zijn Bergkampiaanse actie werd niet beloond met een doelpunt.

Gemiste kans Bakayoko
Aan de andere kant kwam de formatie van trainer Peter Bosz 20 minuten voor tijd goed weg nadat Eduardo Quaresma oog in oog met PSV's keeper Walter Benitez uitgleed en zo een kans verprutste. Het moet gezegd: Johan Bakayoko had op zijn beurt de wedstrijd moeten beslissen, maar hij wist nadat hij de keeper al had omspeeld toch nog naast te schieten. Dat kwam PSV duur te staan want niet veel later was het alsnog gelijk. Daniel Braganca tikte van dichtbij binnen: 1-1.

PSV drong nog wel aan in de slotfase maar tot een winnende treffer kwam het niet meer. Na twee wedstrijden heeft de Eindhovense club één punt. Over drie weken wacht een confrontatie in Parijs met Paris Saint Germain.