Video

Man (27) steekt boezemvriend neer voor sportschool, anderhalf jaar cel

2 oktober om 13:34 • Aangepast vrijdag om 02:00
nl
Mustafa S. (27) uit Berghem moet anderhalf jaar de cel in voor een steekpartij bij sportschool Basic-Fit in Oss. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag geoordeeld. S. stak in maart een vriend van hem twee keer met een mes in zijn rug. En dat had ook al heel anders kunnen aflopen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De twee goede vrienden kregen op 26 maart zo’n ruzie, dat deze uitmondde in een steekpartij voor de sportschool aan de Euterpelaan in Oss. Mustafa S. kende het slachtoffer al vanaf z’n vroege jeugd en wilde weten waarom die zo boos op hem was en niks meer zei.

Want beide mannen kennen elkaar al sinds ze samen opgroeiden in Syrië. Ze zijn zelfs verre familie van elkaar en hier in Nederland ging hun vriendschap gewoon verder. Grote vraag was dan ook tijdens de zitting, twee weken geleden, wat er nou precies gebeurd was waardoor een hechte vriendschap kon uitdraaien op een steekpartij.

De twee werkten in de winter nog samen als bezorger voor een restaurant in Oss. Daar zou geroddeld zijn, dacht Mustafa. En waarschijnlijk was zijn vriend daar kwaad over. De vriend noemde juist geld ‘wat hij voor Mustafa had betaald’ als reden voor de onmin, maar echt duidelijk werd het allemaal niet.

De twee spraken maanden niet meer met elkaar tot ze elkaar ’s nachts in de Basic-Fit in Oss tegenkwamen. De vriend zei niks en dus liep Mustafa hem na afloop achterna naar zijn auto op de parkeerplaats.

Volgens Mustafa stelde hij bij de auto gewoon wat vragen en werd hij vervolgens op zijn neus en oog geslagen en geschopt. Volgens de vriend greep Mustafa hem eerst bij de keel.

Politie en ambulance werden ingeschakeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Politie en ambulance werden ingeschakeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

Zelfverdediging of niet, op de beelden die in de rechtszaal werden vertoond was duidelijk te zien dat Mustafa achter zijn vriend aan ging. De vriend kwam achteruitlopend en afwerend in het zicht van de camera, terwijl Mustafa achter hem aankwam. Na wat geduw en getrek werd de vriend gestoken, in zijn rug, ter hoogte van zijn linkerschouderblad. En diep ook, getuige de klaplong.

Daarna werd er nog wat gediscussieerd en werd de vriend nog een keer in zijn rug geprikt, maar niet hard. Daarna vertrok Mustafa op de fiets en bleef de vriend achter, bloedend aan zijn rug.

De rechtbank wees het beroep op noodweer van Mustafa af. Hij was juist degene die de confrontatie zocht bij de auto. En later op de beelden is duidelijk te zien dat hij achter het slachtoffer aanzat in plaats van andersom.

Naast de celstraf van anderhalf jaar kreeg Mustafa nog zes maanden voorwaardelijk opgelegd, die hij moet uitzitten als hij binnen twee jaar nog eens in de fout gaat. Ook kreeg hij een contactverbod opgelegd, voor zolang als nodig wordt geacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!