Video

Dakdekkersoorlog gaat door, weer bedrijfswagen in vlammen op

Gisteren om 06:01 • Aangepast gisteren om 10:35
nl
Opnieuw is een bedrijfswagen van een dakdekker in vlammen opgegaan in Den Bosch. De brand werd in de nacht van woensdag op donderdag rond half drie ontdekt. De bus stond geparkeerd aan de Elzenstraat en is van een 23-jarige ondernemer.

Op het moment dat de brandweer arriveerde stond het voertuig al volledig in brand. Ze wist de brand snel te blussen, maar van het voertuig bleef weinig over. Een ladder die op het dak van de wagen lag, smolt gedeeltelijk weg.

Brandweer en politie gaan ervan uit dat de brand is aangestoken. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek, ook doet de politie buurtonderzoek.

De vader, die in loondienst is bij zijn zoon wiens bus is afgebrand, zegt dat er 'helemaal geen dakdekkersoorlog is'. "Mijn zoon is 23 jaar. Hij heeft geen vijanden. Hij begon op zijn negentiende, als er een oorlog was, dan was het al eerder gebeurd."

Door het afbranden van de bus moet al het werk worden opgeschoven. "Er lag een hoop gereedschap in. Gelukkig is het allemaal verzekerd. Maar voordat alles weer in orde is, dat duurt lang. Dus dan kun je niks.”

Buurtbewoners durven niet te reageren op de brand. Een vrouw inspecteert haar auto, die behoorlijk dicht bij de bus stond. “Gelukkig geen schade, alleen roet. Valt eraf te poetsen.”

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision

In regio Den Bosch waren afgelopen maanden zeker negen explosies bij huizen en bedrijfsvoertuigen van dakdekkers. Volgens meerdere ingewijden woedt er in de stad een dakdekkersoorlog. Dat bevestigde de politie eerder na berichtgeving van Omroep Brabant.

Verschillende dakdekkers spreken van ‘onderonsjes’ die worden uitgevochten vanwege afgepakte adressen en grote concurrentie. Dakdekker Ali Katkay (36) deed eerder zijn verhaal aan Omroep Brabant en legde toen uit dat er dakdekkers zijn die hun concurrenten uitschakelen door een explosief te plaatsen of een werkbus te vernielen.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision

Dakdekker Ali deed eerder zijn verhaal aan Omroep Brabant. 'Het knalseizoen is geopend', zegt hij. Bekijk hier de video:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!