Stadionverboden voor NAC-fans na rellen en vernielingen in de Kuip

donderdag om 11:58 • Aangepast vrijdag om 14:04
nl
Een aantal NAC-supporters, dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de rellen en vernielingen in De Kuip, krijgt een stadionverbod opgelegd. Om hoeveel mensen het gaat, wil de woordvoerder van de club uit Breda niet zeggen. "Het gaat om meer mensen dan het aantal dat na die wedstrijd is aangehouden".
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam zijn na de wedstrijd Feyenoord - NAC in totaal zeven verdachten aangehouden. Drie van hen kregen al een strafrechtelijk stadionverbod.

LEES OOK: NAC-supporters vallen medewerkers in de Kuip aan en slopen tent

NAC-aanhangers vernielden op 22 september na de wedstrijd in De Kuip onder meer een horecakraam en belaagden personeel. Ook in het uitvak ontstonden problemen. Daar duwden de supporters een verkooppunt omver. Medewerkers stonden doodsangsten uit en probeerden te schuilen. De ME moest eraan te pas komen om de orde te herstellen.

Het onderzoek van de politie Rotterdam, onder leiding van een officier van justitie, is nog gaande. Het OM sluit meer aanhoudingen en stadionverboden niet uit. Pas als het onderzoek is afgerond, worden de stadionverboden definitief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.