Recordaantal deelnemers aan Bredase Singelloop: 'We zijn beduusd'

donderdag om 19:05 • Aangepast vrijdag om 10:52
nl
Hardlopen is mateloos populair, dat ziet de organisatie van de Singelloop in Breda wel aan het aantal inschrijvingen. De teller van het aantal deelnemers voor het hardloopevenement komende zondag staat nu op 23.700 mensen. Voor het eerst in 37 jaar heeft de organisatie een maximum ingesteld voor de halve marathon, vijf en tien kilometer en de 10 kilometer Walking. "We worden overstelpt met vragen over reservelijsten, maar die zijn er niet", vertelt bestuurslid Olivier Stulemeijer.
Profielfoto van Danique Pals
Geschreven door

Tijdens de 37e editie van de Bredase Singelloop kunnen deelnemers kiezen uit verschillende afstanden. Vorig jaar deden er 19.460 mensen mee, maar dit jaar staat de teller al op 23.700 mensen. "We zijn beduusd, het aantal aanmeldingen explodeert echt", vertelt Olivier Stulemeijer.

Nieuw is dit jaar het maximum aan startbewijzen voor de 5, 10 en 21 kilometer. "Dat komt omdat we vorig jaar zoveel inschrijvingen hadden. We willen het evenement veilig houden en daarom is er nu een maximum. Het laatste wat je wil is een onbeheersbare stroom aan deelnemers", legt Stulemeijer uit.

De inschrijvingen zitten inmiddels vol. "Aan de 5 kilometer doen 6.300 mensen mee, aan de 10 kilometer 7.000 mensen en aan de halve marathon 5.600 mensen." Hardlopers kunnen zich nog wel inschrijven voor de Familieloop en Walking& Wheeling. "Daar gaan we geen maximum voor instellen."

"Helaas was de Engelsman te laat met inschrijven."

Stulemeijer denkt dat er meerdere redenen zijn waarom de Singelloop nu zo populair is. "Het maximum heeft een versterkend effect. Doordat je je moet aanmelden, zullen er ook minder mensen zijn die niet op komen dagen." Verder ziet Stulemeijer dat hardlopen steeds populairder is, waardoor ook meer mensen mee willen doen aan een hardloopevenement.

Het enige nadeel aan die populariteit is dat de organisatie ook hardlopers moet teleurstellen. "Mensen vragen of ze op de reservelijst mogen, maar zo'n lijst is er niet. Je kunt wel een ticket van iemand anders overnemen. In het weekend van de Singelloop kun je op het stadskantoor je nummer laten omzetten."

In sommige gevallen vindt Stulemeijer het wel schrijnend. "Er is een man die elk jaar vanuit Engeland naar Breda komt om met zijn familie mee te doen aan de Singelloop. Het is hun jaarlijkse hoogtepunt. Helaas was de man te laat met inschrijven", vertelt hij. "Dat is ontzettend zuur. We kunnen niet veel voor hem doen. Hopelijk kan hij een ticket van iemand overnemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!