Liveblog

112-nieuws: 265 fietsers op bon geslingerd • fietser aangereden in Oss

Gisteren om 12:34 • Aangepast vandaag om 01:22
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.50

265 mensen bekeurd in Eindhoven

De politie heeft in Eindhoven vandaag 265 mensen bekeurd tijdens een actie die was gericht op elektrische fietsen. 125 fietsers kregen een bon, omdat ze hun telefoon tijdens het fietsen vasthielden. 30 mensen op een fatbike reden te snel, van zeven van hen werd een fatbike in beslag genomen. Ook werden 30 fietsers bekeurd die door rood reden. De politie heeft tijdens de controle ook motorrijders en automobilisten op de bon geslingerd.

22.05

Brand in huis Etten-Leur

Bij een huis in de Kattenstraat in Etten-Leur is brand uitgebroken. De brandweer kreeg een melding van een schoorsteenbrand. Toen de brandweer aankwam, waren er al geen mensen meer binnen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
21.20

Brandweer rukt groots uit voor speelgoedauto

De hulpdiensten zijn vanavond massaal uitgerukt in Oud Heusden omdat er een auto in het water lag. Daar aangekomen bleek er inderdaad een auto in het water te liggen, maar het bleek allemaal reuze mee te vallen. Het ging om een speelgoedauto.

Lees hier meer.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
20.31

Gewapende overval in Veghel

Een man met een mes heeft een overval gepleegd op drogisterij Kruidvat aan de Bunders in Veghel. De daders zijn op de vlucht geslagen.

Hier lees je meer.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
17.10

Fietser aangereden op rotonde in Oss

In Oss is vanmiddag een fietser aangereden op een rotonde bij de Zaltbommelseweg en de Vierhoeksingel. De vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel, of ze ook is overgebracht naar het ziekenhuis is niet bekend.

Op de rotondes in Oss worden vaker fietsers aangereden. De lokale politieke partij Sociaal Sterk Oss stelde onlangs nog vragen aan het gemeentebestuur over de veiligheid ervan. “Als we fietsen écht willen bevorderen, moeten we ook zorgen dat de infrastructuur de veiligheid van fietsers garandeert en niet hun leven in gevaar brengt", stelde raadslid Jelle van der Vliet toen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.00

Botsing tussen twee auto's

Op de Laan der vier Heemskinderen in Geldrop is een ongeval gebeurd tussen twee auto's. Een zwarte auto wagen stak de weg over en een rode auto botste erop. Een persoon is nagekeken door de ambulance. Het is niet bekend of het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht. Beide auto's zijn door een berger afgevoerd.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
12.52

Medicatie gezocht

De politie meldt via Burgernet dat ze een verloren hoeveelheid medicatie zoekt in de omgeving van de Broekakkerweg in Gilze. Mocht u de medicijnen vinden, neem dan contact op met de politie.

12.05

Hardrijder A27 is rijbewijs kwijt

Een automobilist moest vanochtend zijn rijbewijs inleveren bij de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant. Die betrapte hem op te hard rijden op de A27 bij knooppunt Hooipolder. De bestuurder haalde een snelheid van 155 kilometer per uur, terwijl maximaal 100 is toegestaan. De officier van justitie bepaalt hoelang de automobilist zijn rijbewijs kwijt zal zijn.

Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
12.05

Nepagent berooft vrouw (86)

De politie Land van Cuijk is op zoek naar een man die een 86-jarige vrouw in Mill beroofde van kostbare sieraden, waaronder haar trouwing. Hij deed zich voor als agent en zei haar sieraden te komen veiligstellen in verband met een onderzoek naar inbraken bij haar in de buurt.

Foto: Instagram politie Land van Cuijk
Foto: Instagram politie Land van Cuijk
11.47

Botsing auto's in Vught

Twee auto's botsten vanochtend tegen elkaar in de Boslaan in Vught. Dit gebeurde rond halfelf. Een van de bestuurders zag bij het afslaan naar de parkeerplaats van de IJzeren Man de andere auto, die uit de richting Cromvoirt kwam, over het hoofd. De inzittenden raakten lichtgewond, maar hoefden niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

De auto's botsten in de Boslaan in Vught (foto: Bart Meesters).
De auto's botsten in de Boslaan in Vught (foto: Bart Meesters).
11.24

Jongeren aangehouden na afsteken zwaar vuurwerk

Twee jongeren zijn gisteravond aangehouden na het afsteken van zwaar vuurwerk achter station Helmond Brandevoort. Ze probeerden nog te vluchten toen de wijkagent aankwam, maar konden wat later toch gepakt worden.

Daarnaast ontving de wijkagent twee foto's van andere jongeren die vuurwerk afstaken. Deze jongeren krijgen binnenkort thuis bezoek van de politie.

10.48

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de explosie en brand van een geparkeerde auto die afgelopen nacht is verwoest in de Moreelselaan in Eindhoven. Bij de auto werd een kapot flesje gevonden, waar volgens de politie een brandversnellende vloeistof in zat.

Wachten op privacy instellingen...
10.02

Scooterrijder schrikt en valt

Op de Lipsstraat in Drunen is vanmorgen rond acht uur een scooterrijder ten val gekomen nadat hij schrok van een auto die vanaf de Hogeweg de Lipsstraat wilde oprijden. De bestuurder van de scooter is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de auto was minimaal, maar de scooter raakte zwaar beschadigd en is total loss verklaard. De politie heeft de scooter voorzien van een WOK-status (Wacht Op Keuring) en met een aanhanger naar het politiebureau in Waalwijk gebracht voor verder onderzoek. De exacte oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
09.27

Botsing auto en motorrijder in Best

Een automobilist kwam vanochtend in Best in botsing met een motorrijder. Dit gebeurde rond kwart voor zeven. De motorrijder werd voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht, al leken zijn verwondingen mee te vallen.

Foto: Instagram wijkagenten Waalre
Foto: Instagram wijkagenten Waalre
09.11

Vaten gevonden in Breda

Op de Nieuwe Bredase baan in Breda, naast het viaduct naar Terheijden, zijn vaten aangetroffen. De brandweer is aanwezig. Het is onduidelijk wat er in de vaten zit, al is de kans vrij groot dat het om drugsafval gaat. "Het gaat zeker om zo'n 40 vaten en jerrycans", zegt een woordvoerder van de politie. "Personen in de omgeving zijn weggestuurd en de brandweer gaat nu onderzoeken wat er in zit."

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Er zijn zeker 40 vaten en jerrycans gevonden (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Er zijn zeker 40 vaten en jerrycans gevonden (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
07.11

Defecte trein van spoor gehaald

Tussen Eindhoven Centraal en Geldrop moesten treinreizigers tot kwart over zeven vanochtend rekening houden met vertraging vanwege een defecte trein. Inmiddels rijden de treinen hier weer volgens schema.

07.11

Hardrijder is rijbewijs kwijt

Een automobilist uit Tilburg moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleven bij de politie nadat hij werd betrapt op racen over de Midden-Brabantweg. Hij reed met een snelheid van 155 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant

In de Emerparklaan in Breda werd de verkeerspolitie voorbijgesneld door een andere hardrijder. Die reed 59 kilometer per uur te hard. Ook deze moest direct het rijbewijs inleveren.

06.50

Politiecontroles in Veldhoven en Waalre

Bij politiecontroles in Veldhoven en Waalre zijn gisteren acht mensen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast werd iemand betrapt met een verlopen rijbewijs en bleken drie mensen te rijden onder invloed. Twaalf mensen waren tijdens het rijden bezig met hun mobiele telefoon.

06.31

Losgebroken paarden

De politie kreeg vanochtend vroeg een melding over losgebroken paarden in Reusel. Een voorbijganger hielp de agenten de dieren te vangen en weer veilig achter een hek te zetten.

04.07

Crash auto op afrit A59

Een auto crashte afgelopen nacht op de afrit van de A59 bij Oss. De bestuurder verloor kort voor drie uur 's nachts de macht over het stuur. De auto eindigde in een sloot en raakte zwaar beschadigd. De man is behandeld door ambulancemedewerkers maar mankeerde niets ernstigs. Hoe het mis kon gaan, wordt onderzocht.

De bestuurder van de gecrashte auto werd nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De bestuurder van de gecrashte auto werd nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
03.35

Aanslag op auto in Eindhoven

Een geparkeerde auto is afgelopen nacht verwoest in de Moreelselaan in Eindhoven. Bij de auto werd een kapot flesje gevonden, waar volgens de politie een brandversnellende vloeistof in zat. Volgens mensen in de buurt zouden er ook delen van illegaal zwaar vuurwerk, een Cobra, zijn aangetroffen. In de auto is een flink gat te zien. De voorruit is gebarsten.

Lees hier meer.

In een flesje dat bij de auto werd gevonden zou volgens de politie een brandversnellende vloeistof hebben gezeten (foto: SQ Vision).
In een flesje dat bij de auto werd gevonden zou volgens de politie een brandversnellende vloeistof hebben gezeten (foto: SQ Vision).
00.45

Vrachtwagen brandt uit in Eindhoven

Een kleine vrachtwagen brandde gisteravond laat uit aan de Rooijakkersstraat op een bedrijventerrein in Eindhoven. De melding kwam iets voor halftwaalf binnen bij de brandweer. De vrachtwagen stond voor een bedrijfsgebouw en een stroomhuisje. De brandweer kon voorkomen dat het vuur daar naartoe zou overslaan.

Van de vrachtwagen aan de Rooijakkersstraat in Eindhoven bleef weinig over (foto: SQ Vision).
Van de vrachtwagen aan de Rooijakkersstraat in Eindhoven bleef weinig over (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!