Video

Bomaanslag, containerbrand en explosief op auto: 'Ik voel me niet veilig'

4 oktober om 12:04 • Aangepast vrijdag om 12:40
nl
Het waren zeker twee mensen die betrokken waren bij een aanslag op een auto in Eindhoven donderdagnacht. Dat heeft de eigenaresse van de auto gezien op camerabeelden. "De een staat op de uitkijk, de ander legt iets op de auto en daarna rennen ze weg.” Haar gezin werd rond kwart over twee wakker van de enorme explosie.

De ontploffing aan de Moreelselaan veroorzaakte een flink gat in de auto. De voorruit van de auto is gebarsten. “Dit is traumatisch", reageert de vrouw vrijdagochtend. "We zijn flink geschrokken."

De beschadigde auto staat nog altijd voor de deur van hun huis, met een doek over het gat voor bij de voorruit. De aanslag zou zijn gepleegd met zwaar vuurwerk, vermoedelijk een Cobra. Er zou door de daders een vloeistof zijn gebruikt waardoor de brand snel om zich heen greep.

"Ik heb geen idee wie hierachter zit."

"Je ziet de fles nog liggen", wijst de vrouw. "Ik denk dat het een fles met benzine is geweest. De schade is enorm. Ik heb geen idee wie hier achter zit."

Ook overbuurvrouw Anita Willemsen schrok wakker van de ontploffing. "Ik dacht: de ramen vliegen eruit, zo hard! Het was echt een heel harde klap."

Toen ze naar buiten keek, zag ze een vuurflits boven haar bus uitkomen. "Ik dacht eerst dat onze bus in de fik stond, maar het bleek een auto aan de overkant. Mijn vriend belde bij het huis van die mensen aan. Vervolgens zijn ze met emmers water en een tuinslang gaan blussen."

"Eerder was er ook een bomaanslag, er gebeurt hier van alles."

Volgens Anita is er nogal eens wat loos in deze buurt. Dat bevestigt ook buurtbewoonster Kyra de Rooij. "Ik voel me al langere tijd niet veilig in de straat", laat ze vrijdagochtend weten.

"We hebben regelmatig te maken met brandjes, hier wordt wel het een en ander verhandeld. Laatst was er nog een containerbrand, daar is de schade nog steeds van te zien. Eerder was er ook een bomaanslag, er gebeurt hier van alles."

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Na de explosie liep een verdachte weg via een steegje

Buurtbewoners werden wakker van de harde knal (foto: SQ Vision).
Buurtbewoners werden wakker van de harde knal (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!