Eindhoven Airport ontvangt honderd geëvacueerde Nederlanders uit Libanon

Gisteren om 21:08 • Aangepast gisteren om 22:15
nl
De eerste evacuatievlucht met Nederlanders uit Libanon is geland. Het toestel, een militaire Airbus A330, kwam vrijdagavond om iets voor negen uur aan op de luchtmachtbasis Eindhoven. Aan boord waren 185 mensen, onder wie iets meer dan honderd Nederlanders.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het toestel was vrijdagochtend rond half tien vertrokken richting Beiroet. Op de vlucht zaten ook Belgen, Finnen en Ieren.

Nederlanders die weg willen uit Libanon konden zich tot vrijdagmiddag vijf uur melden bij het ministerie. Ruim vijfhonderd mensen hebben dat gedaan. Het ministerie kijkt vervolgens wie er in aanmerking komen voor een repatriëring. Zaterdag vertrekt vanuit Eindhoven een tweede vlucht om Nederlanders op te halen.

Ook hulp voor wie langer blijft
De overheid heeft Nederlanders opgeroepen om weg te gaan uit Libanon. Het is er niet meer veilig door de luchtaanvallen van Israël en door oplopende spanningen in het gebied. Ook andere landen hebben hun burgers weggehaald uit Libanon.

Nederlanders die in Libanon blijven, maar later besluiten toch weg te willen, kunnen volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken ook rekenen op hulp van de overheid. Er zal dan bekeken worden of ze meekunnen op commerciële vluchten of met repatriëringsvluchten van andere landen.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Nederland was eerst nog terughoudend met evacuatievluchten voor Libanon

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!