17-jarige nepagent opgepakt die hoogbejaarde man wilde oplichten

Vandaag om 06:37 • Aangepast vandaag om 15:17
nl
Een zeventienjarige jongen uit Eindhoven is vrijdag aangehouden nadat hij probeerde een hoogbejaarde man op te lichten in de Deurnese wijk Heiakker. De man had vlak daarvoor een verdacht telefoontje gekregen van iemand die zei van de politie te zijn.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De nepagent probeerde tijdens het telefoongesprek de man ervan te overtuigen dat hij voor de veiligheid zijn waardevolle spullen aan een koerier moest meegeven, die snel bij hem zou zijn.

Koerier
De man vertrouwde het niet en zag kans met een andere telefoon een familielid te bellen. Die alarmeerde op zijn beurt de echte politie. Al die tijd bleef de oplichter die zich als politieman voordeed aan de telefoon.

De zogenaamde koerier verscheen aan de deur, maar toen het potentiële slachtoffer niet opendeed, liep hij weer weg. Kort daarna arriveerde de echte politie, die op aanwijzingen van de man de oplichter in de buurt wist aan te houden.

De jongen werd naar het politiebureau gebracht en zit vast voor verder onderzoek. De telefoons die hij bij zich had, zijn in beslag genomen.

Steeds meer nepagenten
Het aantal gevallen waarin criminelen zich voordoen als nepagenten stijgt sinds begin dit jaar explosief. Het aantal meldingen is gestegen van 5 in januari naar 109 in mei. De politie Oost-Brabant heeft daarom afgelopen zomer een speciaal team met tien man opgezet om deze vorm van criminaliteit aan te pakken.

LEES OOK:

Steeds meer oplichters: zo herken je een echte politieagent

Politie zet speciaal team op om nepagenten te pakken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!