Recordaantal: meer dan 24.000 deelnemers bij de Bredase Singelloop

Gisteren om 21:30 • Aangepast gisteren om 23:48
nl
De 37e editie van de Singelloop in Breda is drukbezocht en vlekkeloos verlopen. “Het was geweldig”, vertelt Olivier Stulemeijer, bestuurslid van de organisatie. Dit jaar deed er een recordaantal lopers mee. In totaal gingen 24.070 deelnemers van start, terwijl de teller vorig jaar nog op 19.460 stond.
Profielfoto van Rens Knapen
Geschreven door

De organisatie kijkt tevreden terug op een succesvolle editie. Het weer was aangenaam zonnig, zonder dat de lopers last van de hitte hebben gehad. “Het was erg bewolkt”, vertelt Stulemeijer. “Tijdens de halve marathon brak er wat zon door, maar het is een stadsloop, dus er was voldoende schaduw aanwezig.”

Door de drukte bij het inschrijven moest er voor het eerst met een maximumaantal deelnemers gewerkt worden. Niet iedereen kon dus meelopen, maar dit zorgde ervoor dat er een stuk minder deelnemers niet op kwam dagen. In voorgaande jaren kwam dit vaker voor. “Doordat de plaatsen beperkt waren, hebben mensen die toch niet mee konden doen massaal startnummers uitgewisseld op Facebook en Marktplaats”, vertelt Stulemeijer.

Afhankelijk van vrijwilligers
Het aantal deelnemers is dit jaar massaal gegroeid, maar dat betekent niet per se dat de Singelloop volgend jaar enorm in omvang toe gaat nemen. “We zijn afhankelijk van vrijwilligers”, vertelt Stulemeijer. “Die zijn er het hele jaar mee bezig en ook daar zit een maximale capaciteit aan. We gaan in ieder geval de koppen bij elkaar steken en deze editie goed nabeschouwen en evalueren.”

Een van de successen waar de organisatie dit jaar op terugkijkt, is het verplaatsen van de familieloop. Hier kunnen kinderen samen met mama, papa, broers en zussen aan meedoen. De vorige 36 edities stond deze loop later op het programma, waardoor de kinderen vaak lang moesten wachten voordat ze eindelijk mochten rennen. Dit jaar werd het programma voor het eerst afgetrapt met de familieloop, wat goed in de smaak is gevallen.

Een uitgebreid verslag van de Singelloop is vanaf maandag vijf uur ‘s middags te zien in het programma ‘Zinderend Zuiden’ bij Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!