157 nieuwe elektrische bussen voor Arriva: vanaf de zomer rijden ze rond

7 oktober om 14:49 • Aangepast dinsdag om 02:02
nl
Busfabrikant VDL uit Eindhoven heeft een grote order binnengehaald. Het bedrijf gaat 157 nieuwe elektrische bussen leveren aan vervoerder Arriva. Die bussen gaan vanaf de zomer van volgend jaar rondrijden in West-Brabant.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

VDL begint in de eerste helft van volgend jaar met de levering van de bussen, 58 VDL Citea's type LE-122 en 99 bussen van het type LE-135.

Eerder bestelde Arriva samen met de provincie al 64 van dit soort bussen bij VDL, toen voor Oost-Brabant. Die gaan binnenkort rondrijden in Tilburg en op de trajecten Uden-Veghel-Eindhoven en Uden-Veghel-Den Bosch.

Alle nieuwe bussen hebben camerasystemen in plaats van traditionele spiegels en een innovatief klimaatsysteem. Daarnaast is er extra verlichting in de bussen, hebben de stoelen extra dikke zit- en rugkussens en zijn de meeste stoelen naar voren gericht.

Volgens Arriva is de bestelling van de elektrische bussen belangrijk met het oog op de milieudoelstellingen. "Ruim 90 procent van het openbaar vervoer in West-Brabant, dat door Arriva verzorgd wordt, is straks elektrisch", legt Jan Pieter Been, regiodirecteur van Arriva Zuid uit. "Daar zijn we bijzonder trots op. Dat past bij ons doel om in Brabant in 2027 volledig CO2-neutraal te werken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!