Buurtbewoner steekt talloze autobanden lek en vergiftigt puppy

9 oktober om 16:18 • Aangepast vandaag om 02:04
nl
Inwoners van Lage Mierde zijn het spuugzat: een buurtbewoner maakt hen het leven zuur met allerlei streken. Zo zou hij banden lek steken van auto’s die voor zijn huis op Het Laar parkeren en vergiftigde leverworst hebben achtergelaten in het hondenuitlaatgebied. Ook is hij door andere dorpsgenoten betrapt terwijl hij spijkers op de wandelpaden om en nabij zijn woning aan Het Laar strooide. “Ik slaap slecht en heb er psychische klachten van. Iedere ochtend houd ik mijn hart vast voor wat het vandaag weer gaat worden”, vertelt een bezorgde buurtbewoner.
Profielfoto van Rens Knapen
Geschreven door

Al maandenlang wordt de buurt geteisterd. Iemand die in dezelfde straat woont heeft al sinds mei last van de, naar eigen zeggen, treiterijen, die wel erg ver gaan. Zo is er leverworst met rattengif gevonden in het parkje waar mensen hun honden uitlaten. Resultaat: een puppy is overleden. “Die man had net een paar weken zijn nieuwe pup. Hij was er nog zo blij mee. Verschrikkelijk is het”, verzucht een buurtbewoner.

Het is niet zeker wie de leverworst heeft verstopt, maar de buurt heeft een donkerbruin vermoeden. Er worden structureel banden lek gestoken van auto’s voor één woning op Het Laar. “Die man kwam op de dag dat ik hier kwam wonen al naar me toe en wees direct naar de openbare parkeerplaatsen aan de straat. ‘Dat is mijn plek, dat is van de buurman en dat is die van jou’”, vertelt een bewoner.

Een aantal van de lekke banden van gedupeerde buurtbewoners (Foto: anonieme buurtbewoner).
Een aantal van de lekke banden van gedupeerde buurtbewoners (Foto: anonieme buurtbewoner).

Het gaat niet om een enkele band die is lek gestoken - maar liefst vier buurtbewoners die Omroep Brabant heeft gesproken bevestigen dat er meerdere banden bij hen zijn vernield. “Bij mij zijn het er twee, en bij de buurvrouw ook nog eens drie”, vertelt een bewoner. Bij een andere buurtbewoner waren alle vier zijn banden plat en zaten ze vol gaten. De schade loopt flink in de papieren. “Ik heb zelf al 300 euro schade. Samen met de rest van de buurt loopt het tot in de duizenden euro’s”, vertelt een slachtoffer.

Ook mensen uit omliggende straten zijn de klos. Zo moeten mensen uit de aangrenzende Kloosterstraat tijdelijk op Het Laar parkeren omdat er onderhoud aan het riool werd gepleegd. Een nietsvermoedende bewoner parkeerde hier zijn elektrische auto bij de laadpaal. De volgende ochtend vond hij zijn autobanden vol spijkers terug. "Ik kom zelf uit de grote stad en dacht naar Lage Mierde te verhuizen omdat je er rustig kunt wonen, en dan krijg je dit. Het beheerst je leven, we zijn er helemaal klaar mee", vertelt hij.

Een greep uit de vele foto's van schroeven die de dader op wandelpaden heeft verspreid (Foto: anonieme buurtbewoner).
Een greep uit de vele foto's van schroeven die de dader op wandelpaden heeft verspreid (Foto: anonieme buurtbewoner).

“Ik parkeer de auto tegenwoordig een stuk verderop en dan ga ik maar met de fiets naar de auto. Daar is geen laadpaal, dus nu moet ik ‘m onderweg ergens parkeren om op te laden", verzucht de gedupeerde. "Maar ja, hij krijgt nu wel zijn zin."

De gemeente en politie zijn meermaals door de buurt op de hoogte gesteld, maar kunnen volgens de buurt nog niet ingrijpen. Volgens de politie en gemeente kunnen zij geen stappen ondernemen omdat er op dit moment onvoldoende bewijs is om vast te kunnen stellen wie de dader is.

Gesprek
De gemeente is wel in gesprek gegaan met de betrokken bewoners. "Tijdens dat gesprek hebben alle bewoners uitgesproken dat de overlast moet stoppen", zegt een woordvoerder van de gemeente. Ook de politie was hierbij aanwezig. "Samen met de woningstichting en politie volgen we de gebeurtenissen op de voet en hebben we regelmatig overleg over de actuele situatie", vertelt de woordvoerder.

De bewoner om wie het allemaal draait, was woensdag niet bereikbaar voor een reactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!