Video

Seref (41) doodgeschoten, 'verdachten waren uit op Rolex van iemand anders'

8 oktober om 14:25 • Aangepast vandaag om 02:04
nl
De vier verdachten van de gewelddadige dood van de 41-jarige Seref uit Eindhoven, op 23 juni, waren eerder die avond van plan om een Rolex-horloge te stelen. Dat wilden twee van hen gaan doen bij iemand anders. Dat was de eigenaar van een telefoonwinkel aan de Kruisstraat in de stad.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Toen de zaak dicht was, keerden ze om en kwamen ze onderweg Seref tegen. Met hem kregen ze een verkeersruzie, die uiteindelijk later die avond tot het doodschieten van het slachtoffer leidde.

Lesje leren met handen
Dit verklaarde een van de advocaten van de vier Eindhovenaren die dinsdagmiddag voor de rechtbank in Den Bosch stonden. Volgens de raadsvrouw waren haar cliënt en twee andere verdachten niet op de hoogte van het plan van de vierde verdachte, M.A., om Seref neer te schieten. Hem zou wel een lesje geleerd moeten worden, met de hand. Eén van de verdachten is een geoefend kickbokser. De drie Eindhovenaren wisten dat er twee wapens in de wagen lagen, maar dat gebeurde vaker wanneer ze op pad waren.

Seref werd 23 juni, rond half acht ’s avonds, neergeschoten op de Rode-Kruislaan. Hij werd geraakt door een kogel in zijn hoofd en overleed later die avond in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Drie verdachten zijn 19, de vierde is 23. Ze worden beschuldigd van moord dan wel doodslag.

Eerder tijdens de zitting maakte de officier van justitie bekend dat Seref werd neergeschoten na een verkeersruzie met twee van de verdachten. Hij vertelde niet waarover ze woorden hebben gehad. Bij de ruzie zou M.A. met een glas in het gezicht zijn geslagen.

"Vanaf schietpartij staat leven van familie op zijn kop."

De twee verdachten zijn vervolgens weggereden en op zoek gegaan naar de twee andere handlangers. “Als versterking en om daarna een gewelddadige confrontatie aan te gaan met het slachtoffer”, verduidelijkte de officier. Met zijn vieren zijn ze, met twee wapens op zak, Seref gaan zoeken. Toen die werd gevonden is er direct minstens één keer op hem geschoten. "Vanaf dat moment staan de levens van zijn vriendin, kinderen en ouders op hun kop", meent de officier van justitie.

Hij vertelde ook dat wordt onderzocht of het viertal bij meer ernstige gewapende delicten betrokken is geweest. “Allen staat mogelijk nog wat te wachten”, zo voegde hij eraan toe.

De oudste verdachte, een geoefende kickbokser, zou een van de wapens geleverd hebben. Hij was er ook bij toen het pistool werd doorgeladen, zo stelde de officier. "En hij heeft zich er toen niet van gedistantieerd."

"Ik heb een perfect leven, was op de verkeerde plek."

De 23-jarige Eindhovenaar verklaarde dat hij niet wist wat zijn stadgenoten van plan waren. “Excuses en condoleances voor de mensen hier. Ik heb alles op de rit, was juist een huwelijk met mijn vriendin aan het voorbereiden. Ik heb een perfect leven, maar was op die avond op een verkeerd moment en op een verkeerde plek.”

Van de vier verdachten was M.A. de enige die niets zei. Allen blijven vastzitten tot de volgende zitting en die is op 13 december.

Eén van de gevonden hulzen (foto: SQ Vision).
Eén van de gevonden hulzen (foto: SQ Vision).

De Rode Kruislaan werd afgezet voor politie-onderzoek:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!