Deur nog op een kier voor nieuwe concerten in Philips Stadion

8 oktober om 11:24 • Aangepast 18 oktober om 02:00
nl
Is er nog plek voor een nieuwe Guus in het Philips Stadion? Dat gaat de komende maanden duidelijk worden. Jarenlang was het Philips Stadion het decor van de 'Groots met een zachte G'-concerten van Guus Meeuwis. Maar of nieuwe concerten in het stadion mogelijk zullen zijn, is afhankelijk van hoe het veld zich de komende tijd gaat houden. "We blijven uiteindelijk toch een voetbalclub", geeft PSV aan.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In de afgelopen weken waren onder andere La Fuente en Django Wagner open over het feit dat zij graag nog eens concerten zouden willen geven in het Philips Stadion. Maar of zij die kans ook daadwerkelijk gaan krijgen, is nog maar de vraag.

PSV houdt voorlopig namelijk de boot af als het gaat over nieuwe concerten in het stadion. De club wil eerst kijken hoe het veld zich in de komende maanden gaat houden. Want mede door de 'Groots met een Zachte G'-concerten is het veld in het Philips Stadion vaak in de wintermaanden minder goed bespeelbaar.

LEES OOK: 15 jaar na Kali droomt Django Wagner over groots concert in Philips stadion

Door de reeks 'Groots'-concerten koos PSV er de laatste jaren voor voor om op alternatieve manieren het veld klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Waar veel clubs negen weken de tijd nemen om het veld in te zaaien, was dit voor PSV door de concertreeksen niet mogelijk. De club koos voor een alternatieve manier waarbij er na twee weken al gevoetbald moest worden op een nieuwe grasmat.

Met als gevolg dat het veld er in de wintermaanden erg slecht bij lag. Sterker nog de Eindhovense club moest in de afgelopen jaren soms het veld halverwege het seizoen vervangen. Ook intern werd er door spelers en trainers veel geklaagd over de grasmat.

Tijdens PSV-Excelsior afgelopen januari lag het veld op bepaalde plekken er slecht bij (foto: OrangePictures).
Tijdens PSV-Excelsior afgelopen januari lag het veld op bepaalde plekken er slecht bij (foto: OrangePictures).

Toch is er nog hoop voor een nieuwe reeks concerten. Want afgelopen zomer is PSV in zee gegaan met een partij die op een nieuwe manier het veld in orde heeft gemaakt. Dit na de laatste concerten van Guus Meeuwis. Maar dit is volgens de club wel een laatste kans. "Als dit niet werkt gaan we over tot inzaaien en dat duurt negen weken. Dan is er geen tijd en ruimte voor een concertreeks", vertelde Marcel Brands maandagavond bij de presentatie van de jaarcijfers van de club.

LEES OOK: Niet alleen sportief scoort PSV, ook de bankrekening groeit

Maar PSV wil er alles aan doen om een nieuwe artiest de ruimte te geven voor een reeks concerten. "We willen dat dit stadion van heel de stad is en hopen daarom dat deze methode werkt. Maar uiteindelijk blijven we een voetbalclub en staat een goede grasmat hoog op het prioriteitenlijstje."

Maandagavond werd ook duidelijk dat de negen concerten van Guus Meeuwis de club afgelopen zomer zo'n 2 miljoen euro opleverde. Alleen kost het de club ook een half miljoen om het veld op een alternatieve manier aan te leggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!