Liveblog

112-nieuws: fietser en scooterrijder aangereden • avond lang spoorproblemen

9 oktober om 17:09 • Aangepast 18 oktober om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.44

Bestuurder raakt fietser en scooterrijder

Een automobilist heeft een fietser en een scooterrijder aangereden op de Groenewoudlaan in Waalwijk. Dit gebeurde rond kwart over acht toen de bestuurder de weg overstak. Hij zag de andere twee over het hoofd. De fietser raakte daardoor lichtgewond. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de scooter is de koplamp afgebroken en bij de auto een zijspiegel. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
20.12

Hele avond problemen door kapot spoor

Treinreizigers hebben nog de hele avond last van een kapot spoor tussen Eindhoven en Deurne. De NS meldde de storing vanmiddag rond drie uur, de verwachting was dat het treinverkeer rond kwart voor zes weer op gang zou komen. Inmiddels is die tijd bijgesteld naar middernacht.

Door het kapotte spoor rijden er geen sprinters. Er rijden taxibusjes tussen Helmond Brandevoort, Helmond 't Hout en Helmond.

18.13

Grote politieoefening in centrum Eindhoven

De politie heeft vanmiddag een grote oefening gehouden op Stratumseind in Eindhoven. Samen met een groep van 160 rellende jongeren, studenten van het ROC en het Summa College, werden verschillende scenario's geoefend.

Hier lees je meer over de oefening.

17.07

Dagelijkse files langer door regenachtig weer

De avondspits is vandaag drukker dan normaal door het regenachtige weer. Dat meldt de ANWB. Vooral een file op de A50 van Eindhoven naar Oss valt op: een kapotte auto zorgt vanaf Son en Breugel tot Veghel-Noord voor een vertraging van 21 minuten.

Op de A2 is het in de richting van Utrecht druk tussen Vught en afrit Kerkdriel. De extra reistijd daar is 19 minuten. Wie vanuit het noorden naar Brabant rijdt, staat vanaf Vianen in een file van 20 kilometer. De extra reistijd is er 26 minuten.

Bekijk hier de rest van de verkeersinformatie.

15.30

Druk op A67 door ongeluk in België

Een ongeluk in België zorgt voor drukte op de A67 in de richting van Eindhoven naar Antwerpen. Verkeer wordt geadviseerd om vanaf knooppunt De Hogt via de A2, A58 en A16 om te rijden.

15.06

Geen treinen tussen Deurne en Eindhoven

Door een defect spoor rijden er op dit moment geen treinen tussen Eindhoven en Deurne. Ook richting Helmond rijden er dus geen treinen op het spoor. De NS verwacht dat het oponthoud tot kwart voor zes 's middags duurt.

14.27

Fatbiker klemgereden en bestolen

Een 39-jarige Tilburger is gisteravond op de Veldhovenring in zijn woonplaats mishandeld en beroofd van zijn fatbike. De man fietste rond halfzeven op de weg toen hij door drie mannen op fietsen werd klemgereden.

Het slachtoffer viel en werd vervolgens geslagen door de mannen. Zij pakten zijn elektrische fiets af en gingen ervandoor. Een omstander die zag gebeuren, nam het slachtoffer mee in de auto. De reden tevergeefs achter de dieven aan. De politie is gewaarschuwd en het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Lees hier meer.

14.00

Grote politiecontrole met touringcar

Een grote handhavingsactie van de politie heeft gisteren op Brabantse snelwegen in zes uur tijd 252 overtreders opgeleverd. De meeste overtreders waren met hun telefoon bezig tijdens het rijden. De controle vond plaats met een touringcar op de A16 , A58 en A59.

"Een van de automobilisten probeerde onder een bekeuring uit te komen en beweerde dat hij op zijn telefoon keek voor de navigatie", schrijft de politie. "Ondanks dat hij wel twee telefoons in de auto had liggen, had hij geen navigatiesysteem, constateerde de diender. Ook deze bestuurder kreeg een bon."

Lees hier meer.

12.45

Brand in huis in de bossen

In een huis in de bossen aan het Rietven in Boekel is brand uitgebroken vanmiddag. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is. Er zijn meerdere hulpdiensten aanwezig.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
12.36

Geld gestolen met gevatte truc

Op maandag 5 augustus hebben een man en een vrouw met een wisseltruc 400 euro gestolen in de Jumbo aan de Azalealaan in Helmond. Dat deden ze met een wisseltruc bij de balie. Het tweetal kwam om krasloten te komen en verliet uiteindelijk de supermarkt met acht biljetten van 50 euro. Dat deed hij dankzij een smoes over het verzamelen van verschillende biljetten uit verschillende landen.

"Op enig moment weet de man de biljetten van de medewerkster over te pakken en begint hij deze te 'controleren' op de landcode", schrijft de politie. "Nadat hij alle biljetten heeft 'gecontroleerd' geeft hij ze terug aan de medewerkster. Tijdens het teruggeven pakt hij enkele biljetten van de onderzijde van de stapel en verbergt deze in zijn rechterhand. Dan wordt de medewerkster afgeleid door de vrouw en verstopt de man de weggenomen biljetten achter zijn portemonnee."

De politie is nog naar het tweetal op zoek. Er is daarom een foto verspreid van de man en de vrouw door de politie. Wie meer weet over de zaak of de daders herkent, word verzocht contact op te nemen met de politie.

De man en de vrouw bij de balie.
De man en de vrouw bij de balie.
10.19

Jas van agent gestolen

Op de Heuvelpoort in Tilburg is afgelopen nacht een politiejas gestolen door een omstander terwijl agenten een gewonde man probeerden te helpen. De 21-jarige dader uit Tilburg pakte iets na twee uur 's nachts de jas uit de politieauto en vluchtte. Hij is opgepakt en zit nog vast.

De agenten ontdekten pas dat de jas was gestolen toen ze zagen dat een van de portieren van hun auto open stond. Vervolgens zagen agenten dat een man snel probeerde weg te rennen. De man werd gestopt en bekende meteen dat hij de jas had gestolen.

Lees hier meer.

06.20

Brand bij café veroorzaakt veel schade

Bij een café op de Markt in Eindhoven heeft woensdagochtend een grote brand gewoed. De brandweer kwam met meerdere wagens naar het centrum van de stad. De brand is inmiddels onder controle. In het café was niemand aanwezig tijdens de brand.

Het pand is flink beschadigd. De bewoners van een aantal omliggende woningen moesten hun huis uit. Zij zijn opgevangen in een hotel dichtbij.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
01.16

Brand in huis na storing lichtinstallatie

In een huis in Budel brak dinsdagavond rond kwart over acht brand uit. De brand in het huis aan de Boschdijk ontstond door een storing in een lichtinstallatie.

De brandweer was er snel bij. Na een half uur was het gevaar geweken. Er raakte niemand gewond en het huis hoefde niet geventileerd te worden.

Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
21.10

Kat gered uit brandend huis

In een bovenwoning van een cafetaria aan de Berghemseweg in Oss woedde dinsdagavond een brand. Een poes werd uit het huis gehaald. Het dier moest worden behandeld door personeel van de dierenambulance.

In de cafetaria onder het huis was veel rook. De zaak werd daarom gesloten. Bij de brand raakte verder niemand gewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!