Zo verdien je geld met de verhuur van je huis of tuin

Gisteren om 19:30
nl
Je oprit of laadpaal verhuren als je naar kantoor gaat. Dat kan binnenkort met een app, bedacht door een 24-jarige ICT-student uit Tilburg. Maar er zijn nog meer manieren om geld te verdienen aan de verhuur van je huis of tuin.
Profielfoto van Nynke Cuperus
Geschreven door

1. Je eigen camping beginnen
Altijd al gedroomd van je eigen camping? Dat kan via Campspace. Daarmee stel je je tuin open voor kampeerders. Zo kun je bijvoorbeeld een plekje voor een tent aanbieden in je achtertuin. Of een stuk van je erf openstellen voor mensen met een caravan of camper. Ook kun je er een slaapplek in een ingerichte tent of tuinhuisje op adverteren.

Frank uit Haaren besloot dat te doen. Hij heeft een hutje achterin de tuin staan waar hij gasten ontvangt. Die delen ze wel met drie wollige vrienden; de schapen Pietje, Wally& Chrisje, want een deel van de hut is hun stal. Even wennen, vonden wij bij Omroep Brabant. Maar volgens eerdere bezoekers is het een fantastische ervaring. "Samen met de schapen slapen is een beetje wennen, maar wat heerlijk om die snurkgeluidjes te horen", schrijft Stans. Ook Babette is enthousiast: "Echte knuffelschapen die lekker in de nacht naast je bedje lopen te knorren".

De hut van Frank in Haaren. foto: Campspace
De hut van Frank in Haaren. foto: Campspace

Tom uit Deurne heeft zijn eigen stukje bos en wil anderen de kans geven daar ook van te genieten. Zijn tuin is 3000 vierkante meter groot en daar mogen zelfvoorzienende kampeerders een plekje uitzoeken. Volgens Penny is dat een waar paradijs: "De eerste uren konden we alleen vol verbazing om ons heen kijken. Dat dit stukje prachtig Brabant voor de volgende 4 nachten voor ons was konden we niet bevatten."

2. Een hondenspeeltuin
Een hoop hondenbezitters hebben geen tuin, maar vinden het toch fijn dat hun viervoeter op een veilige afgesloten plek vrij kan rennen en spelen. Door je aan te melden bij Sniffspot kan jij die plek bieden. De website lijkt op dit moment vooral in de Verenigde Staten gebruikt te worden, maar je kunt je al wel aanmelden.

3. Filmset
Heb je een mooie tuin? Misschien is hij dan wel geschikt als decor voor een film, fotoshoot of commercial. Dit kun je doen via Peerspace en via Loes op Locatie. Op die laatste website kwamen we de mooiste villa's van Brabant tegen. Zoals een woonhuis in Etten-Leur in Spaanse stijlen, een orangerie in Breda en een stijlvolle moderne villa met groot zwembad in Den Bosch. Ook een leuke website om gewoon eens rond te neuzen...

4. Zonnepanelen
Een flink dak of een lap grond kan je ook geld opleveren. Verhuur het bijvoorbeeld aan een bedrijf dat er zonnepanelen op neerlegt. Deze optie is vooral interessant voor boeren en ondernemers met een bedrijfspand.

5. Slaapplek
Ongetwijfeld de bekendste verhuurwebsite; Airbnb. Via dit platform kun je een kamer in je huis verhuren of de volledige woning. Jan uit Reusel en zijn vrouw verhuren op die manier de bovenverdieping van hun huis. Ze zijn beiden zestigers en vinden het fijn om andere mensen te ontmoeten.

Voordat je aan een van deze opties begint, is het wel verstandig om contact op te nemen met je gemeente om problemen te voorkomen. In sommige gevallen heb je een vergunning nodig. Soms is het maken een melding voldoende.

LEES OOK: Lucas bedacht Airbnb voor parkeerplaatsen: 'Geld verdienen aan je oprit'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!