Video

Grote hennepplantage bij natuursteenbedrijf: man (63) opgepakt

9 oktober om 18:30 • Aangepast vrijdag om 02:03
nl
Een man van 63 jaar uit Eindhoven is dinsdag opgepakt na de vondst van een grote hennepkwekerij in Valkenswaard. De kwekerij werd gevonden bij natuursteenbedrijf Marmolux aan de John F. Kennedylaan. De eigenaar van het bedrijf zegt tegen Omroep Brabant dat de opgepakte man zijn broer is.

De man werd opgepakt in het gebouw van het bedrijf. De eigenaar beweert dat hij het gedeelte waarin de kwekerij zat verhuurde. De eigenaar, die in het buitenland zit, 'baalt ervan dat het bedrijf slecht in de spotlights staat'. Het personeel van het natuursteenbedrijf kwam nooit in het deel van het pand waar de plantage zat, beweert de eigenaar.

De huurder zou een deel van een muur hebben doorgebroken en daarachter de plantage zijn gestart. De politie laat weten dat het onderzoek nog volop bezig is. "Dus ik kan nog niet zeggen of er nog meer aanhoudingen verwacht worden", laat een woordvoerder weten.

In deze video zie je de hennepkwekerij van binnen:

1300 planten
De kwekerij zat diep verstopt in het bedrijf. De hennepplantage werd op de eerste en tweede etage ontdekt in twee ruimtes. Het bleek een kunst om erbij te kunnen komen. De politie moest door smalle gangetjes, via trappetjes en zolderluikjes om bij de geïsoleerde ruimte te komen.

Vanuit de eerste ruimte kon via een luik in het dak de andere ruimte worden gevonden. Voor de toegang stonden overal spullen, zodat zo min mogelijk te zien was van de professioneel ingerichte kwekerij.

Zo'n 1300 planten stonden in bloei onder moderne ledlampen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt, liet de politie dinsdag al weten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Zo werd de hennepplantage in Valkenswaard opgerold

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!