Bruidspaar Tim en Merel zit wéér in orkaan, net als tijdens hun verloving

10 oktober om 07:30 • Aangepast gisteren om 08:10
nl
Het moet de huwelijksreis van hun dromen worden. Maar in plaats van door Disney World in Orlando te struinen, zitten Tim (31) en Merel (29) van Leeuwerden uit Breda nu in hun hotelkamer opgesloten door orkaan Milton, die met een bloedvaart op Florida afkoerst. Flink balen, zeker als je bedenkt dat ze tijdens hun verlovingsreis twee jaar terug exáct datzelfde meemaakten. “Tja, dit verzin je niet”, lacht de kersverse bruidegom.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het is stilte voor de storm, als we Tim woensdagavond Nederlandse tijd aan de lijn hebben. Letterlijk. “Nu regent het al wat, maar vanochtend liepen we nog door een van de pretparken. Toen stond er zelfs nog een zonnetje. Het enige waaraan je iets merkte, was de wat bedrukte sfeer. Zeker bij de Amerikanen.”

Niet gek, zegt Tim. “Als je door Florida rijdt, lijken de huisjes soms wel van piepschuim gemaakt. Niet voor niets komen veel locals ook naar een van de Disneyhotels om te schuilen. Die zijn stevig gebouwd, dus daar zit je nou eenmaal veiliger. Dinsdag stonden we in de rij voor een attractie achter een Amerikaans stelletje, dat alvast onderdak aan het boeken was. Schrijnend, toch? Maar toen we met ze aan de praat raakten, bleek het voor hen helemaal niet zo bijzonder. Meer iets wat nou eenmaal eens in de paar jaar voorbijkomt.”

"Van onze ouders horen we hoe zwaar de storm wordt."

En daar weet het bruidspaar zelf bizar genoeg dus ook alles van. “Twee jaar terug waren we hier ook op reis. Toen had ik het snode plan om Merel voor het kasteel ten huwelijk te vragen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om dat ergens halverwege de trip te doen, maar toen namen de reisleiders me toch even apart. Orkaan Ian kwam eraan, waardoor de parken weleens dagenlang op slot zouden kunnen gaan. Heb ik mijn aanzoek toch maar naar voren gehaald, haha.” Een goede keuze, want niet veel later zaten de twee inderdaad ‘opgesloten’ in hun hotelkamer.

Een scenario dat zich nu dus herhaalt. “Ja, wonderbaarlijk genoeg.” Toch zou het dit keer allemaal nog een tandje heftiger moeten worden, als we de Amerikaanse weerberichten mogen geloven. Daar wordt gesproken over de zwaarste storm die de staat in honderd jaar heeft gezien. Maar eng? “Zo voelt het niet. We worden heel fijn begeleid door reisbureau Florivida. Nee, vooral voor het thuisfront is het spannend. We hebben net onze ouders gebeld. Dan horen we eigenlijk pas hoe zwaar het ook in het Nederlandse nieuws komt.”

"We kregen een soort pretparkschaamte."

Voorlopig hebben Tim en Merel er alle vertrouwen in dat ze de donderdag op hun hotelkamer goed door zullen komen. “We zijn gisteren naar de Walmart geweest om een voorraadje in te slaan. Daar – buiten de Disneybubbel – word je eigenlijk pas geconfronteerd met de werkelijkheid. Het was complete chaos en het water was bijvoorbeeld al op. Maar uiteindelijk is het gelukt. Wat we gaan doen? Een beetje bijslapen, denk ik maar. Filmpje kijken. Spelletjes hebben we niet meegenomen. En ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ hebben we hier waarschijnlijk zo uitgespeeld.”

Als de storm snel overtrekt, hoopt het stel vrijdag dan toch weer de wereld van Mickey en zijn vrienden te kunnen betreden. “Is ook gek. Twee jaar terug kregen we een soort pretparkschaamte. We waren ons er heel bewust van dat wij daar rondliepen, terwijl een hele staat aan gort ligt. Maar aan de andere kant ben je ook op huwelijksreis. Dan probeer je ook zoveel mogelijk van te genieten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!