Neparts is 30-jarige man uit Roosendaal, GGD spit honderden dossiers door

Gisteren om 12:36 • Aangepast vandaag om 13:58
nl
De GGD gaat honderden dossiers doorspitten van kinderen die behandeld zijn door de onlangs gesnapte neparts. Het gaat om een 30-jarige man uit Roosendaal, bevestigt het Openbaar Ministerie donderdagmiddag. De arts werkte vier jaar onterecht als basisarts en is eerder op staande voet ontslagen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"De dossiers worden bekeken door artsen. Het gaat om honderden dossiers", vertelt de woordvoerder van de GGD West-Brabant donderdagochtend. Om hoeveel dossiers het precies gaat, kan de woordvoerder niet zeggen. "We doen het zorgvuldig en nemen het serieus."

De GGD heeft nog geen signalen gehad dat de zogenaamde arts zich seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen. "Daar is niks in veranderd."

1900 kinderen
Het nieuws over de neparts kwam twee weken geleden naar buiten. De GGD West-Brabant deed aangifte tegen een oud-medewerker die bijna vier jaar lang als basisarts werkte zonder dat hij geregistreerd stond als arts. In de afgelopen vier jaar is de zogenaamde arts van de GGD met zo'n 1900 kinderen in contact geweest. Of al deze dossiers worden bekeken, kon de GGD-woordvoerder niet zeggen.

Eerder kwam bij de GGD aan het licht dat de man geen BIG-registratie had, terwijl iemand zonder registratie zichzelf helemaal geen arts mag noemen. De ongeregistreerde arts werkte met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar oud in de gemeenten Roosendaal, Moerdijk en Rucphen.

De GGD laat verdere details over het opleidingsniveau van de arts in het midden. Ook donderdag kan of wil de gezondheidsdienst niet zeggen of de man al eerder ergens als arts werkte. De gezondheidsorganisatie wil eerst een extern onderzoek afwachten. "Dan komen we naar buiten."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Arts werkte vier jaar lang zonder registratie bij GGD: onderzoek loopt

Aangifte tegen GGD-arts zonder registratie: 'Bijzonder schokkend'

Basisarts

Een arts die nog geen vervolgopleiding tot geneeskundig specialist heeft gevolgd wordt een basisarts genoemd. Een basisarts werkt meestal onder toezicht van een specialist. Artsen dienen zich in Nederland te registreren in het BIG-register.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!