Vrouw hard in haar gezicht getrapt door ex die baby komt ophalen

Vandaag om 15:50 • Aangepast vandaag om 16:19
nl
F.B. (29) uit Tilburg moet drie maanden de cel in voor het mishandelen van zijn ex én moeder van zijn jonge kind. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag geoordeeld. Opa, oma en een ander kind van zijn ex waren getuige van hoe hij haar aan haar haren naar buiten trok en in haar gezicht schopte.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De relatie van de twee ex-geliefden uit Tilburg was drie jaar lang heftig tot er in februari van dit jaar een einde aan kwam. Maar de problemen waren nog niet voorbij. Vooral niet omdat de twee samen een baby hebben. Maar wat er op 5 juni voor de deur van de ex-schoonouders gebeurde, sloeg alles. Bij de in voormalig Joegoslavië geboren Tilburger sloegen de stoppen door toen hij zijn dochtertje kwam halen bij zijn ex.

Toen B. het 7-jarige zoontje van zijn ex zag met een sleutelbos met daaraan twee sleutels van zijn oude chalet in België, flipte hij. Hij had daar willen blijven wonen en voelde zich beetgenomen door haar.

De rechter beschreef het eerste stuk van de beelden van wat daarop volgde: B. rende naar het huis van zijn ex-schoonouders. Hij sprong over het tuinhek en begon meteen zijn ex uit te schelden, die daar in de tuin zat. Hij sloeg haar ook twee keer op het hoofd. Toen oma tussenbeide kwam, werkte hij die tegen de grond.

De rechter liet twee weken geleden het stuk daarna zien in de rechtszaal: Toen zijn ex naar binnen wilde gaan, trok B. haar aan haar haren weer naar buiten. Op het moment dat ze achterover viel, schopte hij haar hard in haar gezicht. Oma trok hem nog aan zijn shirt, terwijl opa met een flink mes kwam aanzetten. Daarop rende B. snel weg.

Enorme pluk haar
De ex raakte door de trap gewond bij haar oog en slaap en ze verloor een enorme pluk haar door het getrek. Zij is nog steeds doodsbang voor haar ex, zo bleek, en vreest de dag dat ze hem weer tegenkomt. Haar ouders zijn bang dat F.B. de volgende keer nog verder gaat en dat ze hun dochter dan wel eens zouden kunnen verliezen.

Maar daar hoeven ze niet bang voor te zijn, bezweert B. tegen de rechters. “Zij bestaan niet meer voor mij. Ik wil alleen mijn dochter zien en ik wil verder”, zo legde hij uit.

Maar de rechtbank bleek niet zo overtuigd van zijn goede bedoelingen en zorgde voor een flinke stok achter de deur. In tegenstelling tot de officier van justitie vindt de rechtbank wél dat F.B. nog de cel in moet. De officier eiste 22 dagen cel, die B. al in voorarrest heeft gezeten, en 38 dagen voorwaardelijk, maar de rechtbank maakt daar drie maanden cel en drie maanden voorwaardelijk van.

Contact- en locatieverbod
Omdat er grote zorgen zijn over de agressie van F.B. moet hij zich daarvoor ook laten behandelen. Ook krijgt hij een contact- en locatieverbod, maar dat had hij al.

F.B. krijgt ook hulp bij het verzorgen van zijn kind. Verschillende hulpinstanties zorgen er al een tijdje voor dat B. zonder problemen twee dagen per week voor zijn dochtertje kan zorgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!