Video

Nieuwe Eftelingattractie illegaal gefilmd, nog meer beelden gelekt

10 oktober om 19:00 • Aangepast vandaag om 02:03
nl
Er zijn online nog meer beelden verschenen van de nieuwe attractie 'Danse Macabre' in de Efteling, die pas eind deze maand de deuren opent. Dat gebeurde eerder deze week ook al: twee jongens filmden zonder toestemming de attractie.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

In de nieuwste video is onder meer te zien hoe de techniek van één van de bewegende poppen werkt. Het is duidelijk dat op het moment dat de video werd gemaakt, de puntjes nog op de 'i' moesten worden gezet in de Danse Macabre: de pop is nog niet aangekleed.

De uitgelekte beelden zijn gedeeld door pretparkensite Looopings op YouTube gezet:

Wachten op privacy instellingen...

In de video die eerder deze week werd gedeeld, is te zien hoe de jongens door de attractie lopen. De koorbanken en het orgel van de Danse Macabre zijn eerst te zien. Daarna lopen ze door.

Onderweg steekt een van de jongens zijn vingers in de neus van een dier dat onderdeel is van het decor. Ook zit hij aan de borst van dit wezen.

De Efteling is niet blij met de uitgelekte beelden. "We weten niet wanneer dit is gebeurd en waarom deze jongens hier binnen waren", reageerde woordvoerder Steven van Gils woensdag, nadat de eerste beelden op straat lagen. "Ze lijken erg jong. We willen graag weten wat ze er deden en met wie ze de beelden hebben gedeeld."

"Beelden maken van een attractie die nog niet open is: dat is sowieso niet toegestaan."

Volgens hem is het niet mogelijk dat het indringers zijn. Van Gils: "Je kunt niet zomaar de bouwplaats op of deze attractie in. Misschien mochten ze er wel zijn, maar beelden maken van een attractie die nog niet open is: dat is sowieso niet toegestaan."

Hij verwacht dat ze er wel achter komen wat er precies is gebeurd. "De jongens zijn best goed in beeld."

In juni was Danse Macabre voor het eerst te zien voor de buitenwereld:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!