Video

Boom Jan tovert glimlach op het gezicht van wandelaars

10 oktober om 20:00 • Aangepast vrijdag om 02:00
nl
De beleefdste boom van Brabant staat in het Ploegpark in Bergeijk. De boom draagt namelijk een bordje met de woorden waarmee hij wandelaars begroet. ‘Hallo, ik heet Jan’, staat er op het bordje. “Hallo Jan, ik heet Mario”, Mario stelt zich lachend voor. Hij en andere bezoekers van het park kunnen de ludieke actie wel op prijs stellen. “Ik hou wel van dat soort rare fratsen.”
Profielfoto van Rens KnapenProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Jan is de enige boom van zijn soort in Bergeijk, de omringende bomen zijn nog naamloos. Maar elders in het land staat nog een ‘Jan’ - in augustus werd in Noord-Holland langs de Ijmuidense Parkweg een boom met hetzelfde bordje aangetroffen.

Het is nog niet duidelijk wie de bordjes heeft opgehangen en wat de beweegreden erachter is, maar Jan weet in ieder geval een glimlach op het gezicht van wandelaars te toveren. “Je hoeft je niet alleen te voelen, Jan”, zegt Stef meelevend terwijl hij Jan een ferme knuffel geeft. “Ik ga Jan nog vaak zien, denk ik.”

"Wat een mooie naam!"

Marlies en Frans wandelen vaker in het park. “Wij zijn met pensioen, we mogen vandaag op de kleine passen en wilden graag een rondje in de buitenlucht lopen”, vertelt Marlies. In eerste instantie ziet Marlies door alle bomen het bos niet meer, maar dan springt het naamplaatje toch in het zicht. “Wat een mooie naam! Het lijkt me echt een allemansvriend”, lacht Marlies.

Ook Mario valt het niet direct op tijdens zijn wandeling: “Och ja, er zit een plaatje op de boom!” Na het lezen van de tekst, stelt Mario zich voor. “Hmm, weinig reactie”, constateert hij. “Maar de volgende keer zal ik nog eens zwaaien. Dag Jan!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!